Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
kingicike 2009. 07. 15. 10:02 | #34
megenném XD
Sissi 2009. 07. 03. 19:01 | #33
Nagyon szeretek varrni, ezzel is szeretnék foglalkozni:)
Előzmény: Nala (32) 0 VÁLASZ
Nala 2009. 06. 22. 21:30 | #32
Te ilyen ügyes vagy?!Tök jó neked,hogy ilyeneket meg tudsz csinálni!Én nagyon hülye és abszolút tehetségtelen vagyok a varráshoz!:( Nekem max zokni stoppolás megy:)
Előzmény: Sissi (31) 0 VÁLASZ
Sissi 2009. 06. 22. 16:23 | #31
Én is ki akarok menni:))) Én meg angol turikban találom a legszebbeket:D Egyet 990 ért vettem és átalakítottam turnűrös ruhává:)
Előzmény: Nala (30) 0 VÁLASZ
Nala 2009. 06. 22. 15:09 | #30
Iszonyat sok jó ruha is van és nagyon olcsón! Én majd menyasszonyi ruhát szeretnék itt venni!:):)
Úgy néz ki,hogy már vissza sem jövünk augusztusba!Úgyhogy egy kicsit fellélegeztem!Még a hazaköltözést kell intézni és a repülőjegyünkkel kellene valamit kezdeni,mert nem veszik vissza!:(

Előzmény: Sissi (28) 0 VÁLASZ
megtalált 2009. 06. 21. 22:42 | #29
hát nem ugyanaz, de hasonlóak az összetevők.
a posztos receptben pl. fele annyi a tejszin. valamint ugye abban van piskóta. amúgy régen én is piskótásan csináltam, de rájöttem, hoyg anélkül jobb. ugyanis pont a túrós-tejszínes rész a lényeg. sztem. meg szerintem a receptben nincs gyümölcs a túrós részben, hanem lényegében egy túrós-tejszínes-gyümölcsös izé.. finomság :)
Előzmény: Sissi (22) 0 VÁLASZ
Sissi 2009. 06. 21. 21:57 | #28
Szívesen:)

Én kimennék egy kicsit Angliába, sok szép ruhás könyvük van:)))
Jó étvágyat majd a sütihez és neked meg kitartást, gondolj arra, hogy gyorsan telik az idő!:)
Előzmény: Nala (27) 0 VÁLASZ
Nala 2009. 06. 21. 21:12 | #27
Annyira nem jó!:(Iszonyatos honvágyam van!És még két hónap mire hazajutok:(
Aranyos vagy,hogy leírtad nekem!Köszi!Szerintem a jövőhét folyamán meg is csinálom!Csak még vadászok hozzá kakaóport és babapiskótát:) Tuti,hogy a páromnak is nagyon fog ízleni!
Köszi!
Előzmény: Sissi (26) 0 VÁLASZ
Sissi 2009. 06. 21. 21:02 | #26
Úúú de jó valakinek:)

A recept 250 grammos mascarponéval:
3 tojás, 3 ek. cukor, 1 zacsi vaníliás cukor, ízlés szerint amoretto vagy rum
2 dl erős kávé és ugyanennyi tej
babapiskóta
kakaópor

A tojás sárgáját elkevered a mascarponéval és a vaníliás cukorral, amorettoval.
A fehérjét a porcukorral kemény habbá vered, majd beleforgatod óvatosan a mascarponés trutyiba.
A babapiskótát egy kicsit beleteszed a tejes-kávés lébe és egy tál aljára teszed. Rá a mascarponét, majd szórj rá kakaót. és így tovább amíg el nem fogy minden.

Egy óra után omnomnomnom nagyon finom lesz:)))
Előzmény: Nala (25) 0 VÁLASZ
Nala 2009. 06. 21. 20:49 | #25
Köszönöm szépen!Várom a sütit!Már az ablak is nyitva van:):):):)
Most Angliába vagyok,úgyhogy sajna nem nagyon jutok szarvasi mascarponéhoz,de ha haza megyek tuti kipróbálom azt a receptet is!:):):)

Előzmény: Sissi (23) 0 VÁLASZ
papaluige 2009. 06. 21. 20:08 | #24
csak egy kérdés: -Kihez lehet menni kóstolóra,és mikor? :D
Sissi 2009. 06. 21. 19:56 | #23
Küldöm:))
Tiramisuból a szarvasi mascarponés dobozon lévő recept a legtutibb:) Aztán lehet cifrázni málnával meg eperrel, kinek mi jön be.

Hát én is, mindenképpen leírom majd a végeredményt, talán még képet is sikerül hozzá csinálni:)
Előzmény: Nala (18) 0 VÁLASZ
Sissi 2009. 06. 21. 19:54 | #22
Én még cukrászdában is piskótával látom, szerintem csak te vagy ilyen extrém eset:))))


-25 dkg túró
- 15 dkg porcukor
- 2 ek tejföl
- 2 cs. vaníliás cukor
- 1/2 citrom reszelt héja
- 2 dl növényi tejszín (Hullalá)
- gyümölcs
- tortazselé

A túrót villával áttöröm.Belekeverem a cukrot a vaníliás cukrot,a citromhéjat,és a tejfölt.A tejszínt kemény habbá verem és hozzákeverem a túróhoz.Ha rendes tejszínt használok 1 dl vízben 1 dkg zselatint megfőzök ,langyosra hűtök és a tejszín előtt hozzákeverem a túróhoz.A kész tölteléket rásimítom a piskótára úgy hogy ne legyen hézag a tortaforma szélénél.Kirakom a tetejét gyümölccsel.Fagyasztóba rakom amíg megfőzöm a tortazselét a tetejére.A leírtak szerint elkészítem a tortazselét majd ha langyosra hűlt ráöntöm a torta tetejére.Hűtőbe teszem amíg megdermed a zselé.Kiveszem a tortaformából és szeletelem.

Gyanítom nem olvastad el a postot.... a te recepted TÖK ugyanaz, csak kevesebb cukrot és több túrót használtál.
Előzmény: megtalált (19) 0 VÁLASZ
Grex 2009. 06. 21. 16:18 | #21
jó a te változatod is,mindegyik szimpatikus.Végül is mindegy milyet csinálsz ha szívesen dolgozol vele nem tudod elrontani....a lényeg hogy elég endorfint keverjünk bele.....
Előzmény: megtalált (19) 0 VÁLASZ
Nala 2009. 06. 21. 10:47 | #20
Lényegében ezt a sütit csinálod meg csak egy kicsit kicifrázva!Ennyi!
Előzmény: megtalált (19) 0 VÁLASZ
megtalált 2009. 06. 21. 09:15 | #19
grex: Én a receptről írtam, nem pedig, hogy én hogyan szoktam. Ugyanis a kettő teljesen más.
Egyébként a piskótán sokat dob, ha teszünk hozzá joghurtot.
Amúgy nem írtam, hogy szar a süti, mert biztos nem az. Csak sokakat elfogulttá tesz a szép kis rendezett gyümölcsdíszítés a tetején..
De ami alapból az ízlésemmel ütközik, hogy túrótortát piskótával.. grrr... :)

Jah, és akkor itt az én kedvenc túrótorta receptem:
- fél kg túró
- 6 ek porcukor + uennyinek megfelelő édesítő
- reszelt citromhéj
- 3 dl habtejszín + 5 dl főzőtejszín
- 2 kis csomag zselatin
- 2 cs. vaníliás cukor
- gyümölcs

Túró: áttör, összekeverni cukorral, van. cukorral, r. citromhéjjal.
Zselatin: hideg vízben feloldom. kb 1,5 -2 decit felvesz.
Tejszínt felverem. Teljesen habos nem lesz, mivel főzőtejszínt is teszünk bele.
Tejszín + túró összekeverem, majd hozzá a zselatin + gyümölcsök. A gyümölcsöt már kanállal keverem el, hogy ne törjön össze.
Szilikonos formába teszem, aztán hűtőbe. Pár óra alatt megdermed, és isteni finom.

Megj.:
Lehet csinálni csak habtejszínnel is. Akkor habosabb lesz, és mivel kevésbé "tömör", nem lehet olyan szépen kiszedni a formából. Meg lehet bele sem férne, mert akkor nagyobb a térfogata.
A tetejére lehet a szokásos tortazselés gyümölcsös cucc.
És a kedcencem: erdei gyümölcsös változat. Itt a tejszínhez szoktam hozzátenni ilyen Dr. Oetker féle epres-shake port. Ettől még finomabb lesz.
Jah, és végülis piskótával is kombinálható.
Nala 2009. 06. 20. 22:47 | #18
hmmm!Tiramisu!Imádom....!Ha megtennéd,hogy küldesz egy szeletet fénypostán,azt nagyon megköszönném!:D
Remélem tényleg fini lesz a gyümölcstorta,majd számolj be hogy sikerült!:)
Előzmény: Sissi (13) 0 VÁLASZ
papaluige 2009. 06. 20. 22:44 | #17
...akkor lecserélném a kolbászos pogit egy szelet túrótortára! persze ha marad! :DD
Előzmény: Grex (15) 0 VÁLASZ
Nala 2009. 06. 20. 22:42 | #16
Köszi szépen,aranyos vagy!És jó étvágyat kívánok a sütihez!:)
Előzmény: Grex (15) 0 VÁLASZ
Grex 2009. 06. 20. 22:28 | #15
Nala!...ő száraz piskótát tud sütni,folytóan édesre cukrozza...azt hiszi más is csak olyat tud...de téved.Vendéglátósként mondom: házi ,saját készítésű dolgoknál(sütiknél) nincs jobb,akár mennyi cukrot teszel bele,még mindig egészségesebb mint valami aszpartamos,mesterséges szarokkal halálra dúsított,müanyag étel.A te sütid nagyon klassz,én is megcsinálom.....
Előzmény: Nala (12) 0 VÁLASZ
neomatsek 2009. 06. 20. 20:57 | #14
én meg tiramisu parfét:D:D:D
Előzmény: Sissi (13) 0 VÁLASZ
Sissi 2009. 06. 20. 20:25 | #13
Hallod én ezek után megkívántam ezt a sütit^^ Páromnak is megmutattam, neki is tetszett, ő is szeret sütni, úgy hogy jövő hétvégén leteszteljük, mert most tiramisut csináltunk:)
Ő szereti nagyon az ilyen gyümölcstortákat:)
Előzmény: Nala (12) 0 VÁLASZ
Nala 2009. 06. 20. 15:09 | #12
Kíváncsian várom a te postodat és süteményreceptedet! Ha van jobb ötleted szerintem szívesen fogadja mindenki!Hajrá!
Gondolom te otthon nagyszerű cukrászati remekműveket készítesz!hát hajrá!
Nézz körül az oldalon,nem csak ez "ilyen rendkívüliként postolt sütemény "!
Amúgy meg Sissinek igaza van lehet ezt másképp is készíteni,pl kevesebb cukorral!Ki hogy szereti!
Előzmény: megtalált (10) 0 VÁLASZ
Sissi 2009. 06. 20. 13:59 | #11
Már ne haragudj, de mi ebben a szar?
A piskóta az alap piskóta recept, azzal nincs semmi gond. Lehet a 15 dkg cukor soknak tűnik, de mivel töltelék, lehet adagolni is és akkor nem lesz olyan édes, lehet a készítője így szereti, a recept mindig csak egy alap, amit az ember a belátásai szerint alakít.

Kezdő sütikészítőknek akik meg szeretnék lepni vele a párjukat szerintem tökéletes, kár lehúzni ennyire...
Előzmény: megtalált (10) 0 VÁLASZ
megtalált 2009. 06. 20. 13:52 | #10
1. nem azt írtam, hogy folyós, hanem folytós...
2. itt egy konkrét receptről van szó. nem arról, hogy de egy gyümölcstortát el lehet készíteni jól is. mert persze, hogy el lehet. de ez a recept konkrétan nem jó. gyorsan elkészíthető, egyszerű, biztos finom is valamennyire... de nem olyan szuper süti, hogy ettől hasra kéne esni, meg ilyen rendkívüli süteményként posztolni..
de hát ízlések és pofonok.
Nala 2009. 06. 20. 12:25 | #9
Óóó!Látom csak akad itt olyan aki szereti a gyümitortát!:):)
sajtoscsiga 2009. 06. 19. 22:48 | #8
most nemazért, dea "száraz az alja, tömény a közepe, teteje meg folyós, édes" ez teljesen abszurd..
az hogy piskótás az alja, egyáltalán nem azt jelenti, hogy száraz volna, a közepe meg nem tömény, hanem krémes, a teteje meg nem folyós, mert zselatinos, és nem is feltétlenül édes, ha a gyümi glükóztartalmára hagyatkozunk csak, akkor semmiképp sem.
Bár én nem szeretem a zselatinos sütiket, de a túrótorta a kedvencem, főleg, ha citromos, és szerintem ha jól elvan készítve (márpedig a kép alapján jónak tűnik) biztos finom ^^
papaluige 2009. 06. 19. 22:08 | #7
Nem vagy egyedül,Én is szeretem! :))
Előzmény: Nala (5) 0 VÁLASZ
Pricess 2009. 06. 19. 21:31 | #6
Háááát szerintem nagyon jó lehet ez a torta!!És nagyon szép is.Meg tuti finom!:)
Nala 2009. 06. 19. 21:14 | #5
Én imádom a sima gyümölcstortát és a túrósat is!Gyermekkorom egyik legmeghatározóbb sütije!Anyukám mindig a kertben termett friss gyümölcsökből csinálta (eper,málna,meggy,barack stb) Az egész családom imádja!
Szerintem csak elkészítés kérdése az egész!
Azért küldtem be,mert azt hittem, hogy lesz valaki aki ugyanúgy szereti mint én!:(
megtalált 2009. 06. 19. 18:09 | #4
Hát akkor ez az utóbbi kategória...
Összecsapott kommersz cucc.. Csak azért tűnik hűdejónak, mert az a neve, hogy túrótorta..
Sissi 2009. 06. 19. 16:34 | #3
Szerintem finom, minden lehet szar ha szarul készítik el.
megtalált 2009. 06. 19. 15:03 | #2
Ez egyszerűen borzasztó. Túrótorta piskótával... ráadásul ez a retrós tömény édes gyümölcscucc a tetején.
Teljesen ízléstelen. Száraz az alja, tömény a közepe, a teteje meg folytós és édes...
A banánnal pedig óvatosan, mert hamar megbarnul..
neomatsek 2009. 06. 19. 14:47 | #1
hogy én mennyire nem szeretem az ilyen gyümölcsös zselés tetejű tortákat:S inkább túró rudi torta:D:D:D