Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
kingicike 2009. 07. 15. 10:12 | #8
de am meg a mascarpona sajtos dobozon rajta van hogy mi kell hozzá:D
kingicike 2009. 07. 15. 10:11 | #7
A Tiramisut imádom :D
kingicike 2009. 07. 15. 10:11 | #6
eeeez nem a Rigó Jancsi?
1nessa 2009. 06. 09. 19:24 | #5
jaaajjj koszonom:) tudod h a baratom h fog orulni?:) neked koszonhetem Sissi. ezer hala
Előzmény: Sissi (4) 0 VÁLASZ
Sissi 2009. 06. 09. 09:13 | #4
Bemásolom neked:)

Tiramisu
2009-04-19 19:47:38


Ez a 17. században született desszert méltán népszerű ma is. Könnyű és a benne található kávénak köszönhetően élénkítő hatású. A toszkánai édesség nem csupán az olasz éttermeket meghódítva elért a tengerentúlra is. Egyes oldalak 80 féle elkészítési módot tartanak számon. Szerintem egynek az ismerete is éppen elég ahhoz, hogy elkészíthessük ezt a fincsi desszertet:

Hozzávalók:

500 g mascarpone

1 doboz babapiskóta vagy 1 tepsi piskótatészta

3 cs. vaníliás cukor

4 db. tojás

3-4 ek. kristálycukor (ízlés szerint)

3 dl tejeskávé

(egy kávéskanál konyak)

cukrozatlan kakaópor, csokiöntet

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük 2 kanál kristálycukorral. A sárgáját jól kikeverjük a maradék cukorral, majd hozzáadjuk a mascarponét és azzal is összekeverjük. A sárgáját óvatosan beleforgatjuk a fehérjébe. Egy nagy méretű kompótostál aljára konyakos (bár én ezt mindig kihagyom) tejeskávéban áztatott piskótákat halmozunk, majd a tetejére egy réteg krémet öntünk. Ezt addig ismételjük, míg a tál meg nem telik. Tetejét jó vastagon megszórjuk kakaóporral és kevés csokiöntettel díszítjük. Ha piskótával dolgozunk az eljárás annyiban változik, hogy a krémet csak egyszerűen rákenjük rétegese, és kihagyjuk a kávét vagy pedig meglocsoljuk kávéval és aztán kenjük meg.

Fontos: Fogyasztás előtt érdemes jól lehűteni, mert úgy finom és főleg nyáron nem szabad sokáig hűtetlenül hagyni, mert a tojások miatt megromolhat.
Előzmény: 1nessa (3) 0 VÁLASZ
1nessa 2009. 06. 09. 09:03 | #3
ajj nekem miert nem jon be semmi?:( pedig annyira fininek tunik szivesen kiprobalnam
vöri 2009. 06. 08. 21:39 | #2
Én is arról nyomom, ez a kedvenc sütim :D
Előzmény: Sissi (1) 0 VÁLASZ
Sissi 2009. 06. 08. 20:18 | #1
Az a recept ami a szarvasi mascarponen van az is finom. Én azt szoktam megcsinálni.