kingicike 2009. 07. 15. 10:12 | #8
de am meg a mascarpona sajtos dobozon rajta van hogy mi kell hozzá:D
0
VÁLASZ
Sissi 2009. 06. 09. 09:13 | #4
Bemásolom neked:)
Tiramisu
2009-04-19 19:47:38
Ez a 17. században született desszert méltán népszerű ma is. Könnyű és a benne található kávénak köszönhetően élénkítő hatású. A toszkánai édesség nem csupán az olasz éttermeket meghódítva elért a tengerentúlra is. Egyes oldalak 80 féle elkészítési módot tartanak számon. Szerintem egynek az ismerete is éppen elég ahhoz, hogy elkészíthessük ezt a fincsi desszertet:
Hozzávalók:
500 g mascarpone
1 doboz babapiskóta vagy 1 tepsi piskótatészta
3 cs. vaníliás cukor
4 db. tojás
3-4 ek. kristálycukor (ízlés szerint)
3 dl tejeskávé
(egy kávéskanál konyak)
cukrozatlan kakaópor, csokiöntet
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük 2 kanál kristálycukorral. A sárgáját jól kikeverjük a maradék cukorral, majd hozzáadjuk a mascarponét és azzal is összekeverjük. A sárgáját óvatosan beleforgatjuk a fehérjébe. Egy nagy méretű kompótostál aljára konyakos (bár én ezt mindig kihagyom) tejeskávéban áztatott piskótákat halmozunk, majd a tetejére egy réteg krémet öntünk. Ezt addig ismételjük, míg a tál meg nem telik. Tetejét jó vastagon megszórjuk kakaóporral és kevés csokiöntettel díszítjük. Ha piskótával dolgozunk az eljárás annyiban változik, hogy a krémet csak egyszerűen rákenjük rétegese, és kihagyjuk a kávét vagy pedig meglocsoljuk kávéval és aztán kenjük meg.
Fontos: Fogyasztás előtt érdemes jól lehűteni, mert úgy finom és főleg nyáron nem szabad sokáig hűtetlenül hagyni, mert a tojások miatt megromolhat.
Tiramisu
2009-04-19 19:47:38
Ez a 17. században született desszert méltán népszerű ma is. Könnyű és a benne található kávénak köszönhetően élénkítő hatású. A toszkánai édesség nem csupán az olasz éttermeket meghódítva elért a tengerentúlra is. Egyes oldalak 80 féle elkészítési módot tartanak számon. Szerintem egynek az ismerete is éppen elég ahhoz, hogy elkészíthessük ezt a fincsi desszertet:
Hozzávalók:
500 g mascarpone
1 doboz babapiskóta vagy 1 tepsi piskótatészta
3 cs. vaníliás cukor
4 db. tojás
3-4 ek. kristálycukor (ízlés szerint)
3 dl tejeskávé
(egy kávéskanál konyak)
cukrozatlan kakaópor, csokiöntet
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük 2 kanál kristálycukorral. A sárgáját jól kikeverjük a maradék cukorral, majd hozzáadjuk a mascarponét és azzal is összekeverjük. A sárgáját óvatosan beleforgatjuk a fehérjébe. Egy nagy méretű kompótostál aljára konyakos (bár én ezt mindig kihagyom) tejeskávéban áztatott piskótákat halmozunk, majd a tetejére egy réteg krémet öntünk. Ezt addig ismételjük, míg a tál meg nem telik. Tetejét jó vastagon megszórjuk kakaóporral és kevés csokiöntettel díszítjük. Ha piskótával dolgozunk az eljárás annyiban változik, hogy a krémet csak egyszerűen rákenjük rétegese, és kihagyjuk a kávét vagy pedig meglocsoljuk kávéval és aztán kenjük meg.
Fontos: Fogyasztás előtt érdemes jól lehűteni, mert úgy finom és főleg nyáron nem szabad sokáig hűtetlenül hagyni, mert a tojások miatt megromolhat.
0
VÁLASZ