Létrejött egy Kínai-tanulmány, melyben bizonyítást nyert, hogy a rákbetegség egyik jelentős kockázati tényezője a nagymennyiségű állati eredetű fehérje bevitele.
Rengetegen azt vallják, hogy az ételek akkor a legegészségesebbek, ha nem főzzük meg őket, hiszen a sütő megöli őket. Ráadásul sokan az állati eredetű fehérjék bevitelét is elutasítják. Tényleg elfogynak az enzimeink? Jót tesz, ha csak gyümölcsön és zöldségen élünk? Mennyi energia van egy döglött tehénben?
Az algafaj nappal fotoszintetizál, este pedig világít a sötétben. Tulajdonosának 2-3 havonta speciális „dínó étellel” kell etetnie, amely erre a célra létrehozott tápanyagokat és steril sósvizet tartalmaz.
A világ óceánjaiban a planktonok növekedési ütemét a szárazföldről por és folyami üledék formájában az óceánokba jutó tápanyagok, elsősorban a vas mennyisége határozza meg. Kutatási eredmények szerint egységnyi tömegű vas óceánba szórásával többezerszer nagyobb tömegű plankton keletkezik, ami táplálékul szolgálhat az élővilágnak, egy része pedig lesüllyedve hatalmas mennyiségű CO2-őt von ki a légkörből.
Így a világ vastarmelésének néhány százalékát a tengerbe szórva ki lehetne vonni az emberiség által kibocsátott teljes éves szén-dioxid mennyiséget, így a klímaváltozás és a világélelmezés helyzete is javítható lehetne. A zöldek betiltatták...