Auschwitz, ahogy még sosem láttad
Így csinál belőlünk drogost az élelmiszeripar
Miközben az élelmiszeripar fantasztikusan képzett vegyészek és szuperízlelők hadseregével munkálkodik azon, hogy rávegyen minket a minél nagyobb zabálásra, szépen hazavágja az ízérzékelésünket...Apollo Robins - a figyelemtolvaj ;)
hapro | 2013.12.28. 15:43:49ügyes ember, a fanyalgónak meg....ügyes ember, ügyes ember, ügyes ember.
Ha ezt a cikket munkaidőben olvassa, szégyellje magát! ;)
MADve | 2013.09.24. 23:07:20"Képzeljük el, mi lenne, ha a Facebook mindennap csak kétszer, például reggel és este kilenckor frissülne. Ekkor érkeznének az értesítések, az üzenetek, és az ismerőseink posztjai is csak ekkor jelennének meg. Ezzel kiszámíthatóbbá válna a rendszer, a felhasználó beiktathatna a napirendjébe kétszer fél órát, amikor csak a Facebookkal foglalkozik, viszont máskor semmi értelme nem lenne ránézni az oldalra, hiszen úgysem lenne rajta semmi új."
én alapból csak este 7-kor lépek be az eamail-embe, de a facebook-ot is legfeljebb kétszer nézem egy nap.
amúgy számítógépen dolgozom, de egyszerre annyi rendszeren, hogy nemigen jut időm közben szörfölgetni. minden esetre valóban nem a legideálisabb munkakörnyezet...
Metán-hidrát: a bolygó legnagyobb érintetlen fosszilis energiakészlete
A metán-hidrát víz és metán keverékéből képződő jéghez hasonló anyag, ami megfelelő nyomás és hőmérsékletviszonyok mellett stabil marad, így az évmilliók folyamán a tenger alján bomló élőlényekből egy magas koncentrációjú és óriási mennyiségű energiaforrássá vált.
Mivel a belőle kinyerhető metánt gyakorlatilag mindenre (autómeghajtás, fűtés, áramtermelés) lehet használni, ezért több országban is intenzív fejlesztési projektek folynak a kitermelési technológiák fejlesztésére. Japán már az évtzed végén megkezdi termelését és gyorsan energiafüggetlenné válhat segítségével, amit több másik ország is követni fog.Jozeph | 2012.03.19. 22:21:58Csak mellékesen árulom el, hogy aki követi a Jéglovagok második évadját, az tisztában lehet a kérdés aktualitásával...
És azt az évadot 2008-ban forgatták...
De többet nem árulok el, mert én ebből fogok meggazdagodni...
"A reggeli étkezés nagyon fontos, mert energiával tölt fel, és lendületet ad a naphoz. Nemcsak az emésztőszerveket aktiválja, de a vércukorszint beállításával felélénkíti a gondolkodást, és segít a koncentrációban is. Ha megreggeliztél, könnyebben nézel szembe a kihívásokkal és a mindennapi stresszel, és még a terhelést is tovább bírod."
Aki először beírja, hogy honnan idéztem, az kap kottától egy karton sört. ;)Grábor | 2009.07.24. 14:32:46hát persze hogy nem járunk olyan hejekre mint a McDonaldS :P
Ez csak természetes :)
Hogy miért???;)
Mert ott nincs sör :D
Viszont miért újdonság ez? A chips-csoki-ropi féle kaják mindig is ilyenek voltak. Ha az ember elkezdi enni a csipszet, nem tudja abbahagyni, aztán csokit kell rá ennie, aztán arra meg csipszet. De anyu is ezt csinálja otthon, amikor valami sütit csinál, tesz bele sót, cukrot, meg ami kell, ahhoz, hogy finom legyen. Mert az a lényeg, hogy finom legyen, és együnk még. Kicsiben is, ipari méretben is.
Az holt egyértelmű, hogy nagyon sok ember nem azért eszik, mert éhes, hanem mert a felturbózott ízekkel akarja kényeztetni magát, tényleg mint ha csak drogos lenne (chips zabálás továbbra is). Unatkozik, boldogtalan, kell egy kis öröm, és a mesterséges ízek, vagy a természetesek is akár, örömforrásként jelentkeznek. Viszont már 2000 éve is használtak ilyeneket a rómaiak, csak ők valami fonnyasztott erjesztett rohasztott hal levét használták, amitől állítólag mindennek fenséges íze volt, és jó drágán is adták. Szóval nem újdonság ez szerintem.
Amúgy meg nem az élelmiszeripar csinál ezzel belőlünk drogost, hanem mi magunk nem tudjuk visszafogni magunkat. Jó dolog ráfogni másra, hogy bakker hát csak azért zabálok, mert ízfokozók vannak a kajában. Ja mert amúgy nem zabálnék mi? (oké mondjuk répát tényleg ritkán zabál az ember marokszámra)