A nagyüzemi kajagyártás szépsége
Gépesített élelmiszeripar
Azok a szép, nagy, egészséges pipikék... ;)
A „zsírvíz” válthatja az energiaitalokat?
lilaflexninja | 2015.10.19. 13:22:16Na akkor csak most, csak itt az izé.hu kedves olvasóinak elárulom a tuti receptet.
Főzz le két filter teát nem sok vízben, adj hozzá egy-két kávét, tejet, csak hogy színe is legyen, meg jobb is, aztán adjál hozzá 5-6 evőkanál cukrot! Na ez energiát ad!
Mit is etetnek meg velünk? Milliárdos technológiák, ételreklámok, és manipuláció ahhoz, hogy végül a természetes, olcsó alapanyagokból drága műételeket csináljanak és etessenek meg velünk, aminek sokszor köze sincs a csomagolásokon olvasható névnek.
Korábbi post a témában: Így csinál belőlünk drogost az élelmiszeriparÍgy csinál belőlünk drogost az élelmiszeripar
Miközben az élelmiszeripar fantasztikusan képzett vegyészek és szuperízlelők hadseregével munkálkodik azon, hogy rávegyen minket a minél nagyobb zabálásra, szépen hazavágja az ízérzékelésünket...lilaflexninja | 2014.04.22. 08:59:15Még nem olvastam el a cikket, szóval nem tudom, hogy milyen kajákról van szó, de nagyjából minden kajában vannak ízfokozók, ha nincsenek, akkor is vannak (só, cukor dögivel), úgyhogy ez a hátrányos és közmunkás gyerekeket is érinti.
Viszont miért újdonság ez? A chips-csoki-ropi féle kaják mindig is ilyenek voltak. Ha az ember elkezdi enni a csipszet, nem tudja abbahagyni, aztán csokit kell rá ennie, aztán arra meg csipszet. De anyu is ezt csinálja otthon, amikor valami sütit csinál, tesz bele sót, cukrot, meg ami kell, ahhoz, hogy finom legyen. Mert az a lényeg, hogy finom legyen, és együnk még. Kicsiben is, ipari méretben is.
Az holt egyértelmű, hogy nagyon sok ember nem azért eszik, mert éhes, hanem mert a felturbózott ízekkel akarja kényeztetni magát, tényleg mint ha csak drogos lenne (chips zabálás továbbra is). Unatkozik, boldogtalan, kell egy kis öröm, és a mesterséges ízek, vagy a természetesek is akár, örömforrásként jelentkeznek. Viszont már 2000 éve is használtak ilyeneket a rómaiak, csak ők valami fonnyasztott erjesztett rohasztott hal levét használták, amitől állítólag mindennek fenséges íze volt, és jó drágán is adták. Szóval nem újdonság ez szerintem.
Amúgy meg nem az élelmiszeripar csinál ezzel belőlünk drogost, hanem mi magunk nem tudjuk visszafogni magunkat. Jó dolog ráfogni másra, hogy bakker hát csak azért zabálok, mert ízfokozók vannak a kajában. Ja mert amúgy nem zabálnék mi? (oké mondjuk répát tényleg ritkán zabál az ember marokszámra)
A selejtes élelmiszeripari tehéntejből egy proteint kivonva besűrítik azt, így elveszíti folyékony halmazállapotát és fonállá szőhető.
Hogy mik vannak! o.ONas | 2013.04.07. 12:39:03Ajjajjjajjj... XD
https://www.facebook.com/Ceva.deoseb1t/videos/1006124889479240/