Hús kell, meg paleocsinta: így ártanak a kamudiéták
Csokoládé- vagy káposztaleves-diéta? Vega legyek vagy inkább paleózzak? Zsír vagy olivaolaj? Glutén- vagy a laktózmentes? Megannyi csodát ígérő módszer és forradalmi újítás cirkulál a fogyókúra- és az étrendpiacon: szinte minden napra jut valami, ami azt ígéri, hogy megváltoztatja az életünket, meggyógyít, és jobb emberré tesz. Szakemberek segítségével jártunk utána, hogyan különböztessük meg egymástól az átverést és a valóban bevált, egészséges módszereket.
közlegény 2016. 05. 01. 11:03 | #6
macskatápot, nézd meg milyen szép fényes tőle a szőrük és milyen magasra ugranak :)
0
VÁLASZ
daveman 2016. 05. 01. 01:58 | #5
Mostanában elég sok cikket olvastam ezzel kapcsolatban (leginkább angol nyelvűt, nehéz hiteles magyar nyelvűt találni), és két dologra jutottam. 1) Ha nincs valami (komoly) betegsége az embernek, ami valami speciális diétát írna elő, akkor legfontosabb a mértékletesség. Mindenből normális adagot kell enni. És nem, nincs olyan diéta, ami valódi, tartós súlyvesztést hozna (hiszen minden csodadiéta mézes madzagja a "fogyjál 3 hónap alatt 30 kilót" és társai). Megfelelő életmód, szokások és táplálkozás. Egy pl.: mikor leülünk a tévé/számítógép elé ebédelni, vacsorázni, nassolni, miközben filmet/sorozatot/akármit nézünk, majd 50% vagyunk hajlamosak többet enni, akár túlenni is magunkat. Ráadásul, ha ezt megszokja a szervezet (értsd: kaja + "nézzünk-már-valamit-miközben-eszünk-hé!"), akkor erre be is áll a szervezetünk, ami így még veszélyesebb, és elhízáshoz vezet. 2) A képen látható ételcsoportok közül egyik sincs olyan veszélyes, mint a (finomított) cukor. Valójában nem a zsíroktól, tésztáktól, kenyérféléktől hízik el annyira az ember, hanem a cukortól. És a cukorral az a baj, hogy észrevétlenül vesszük magunkhoz. Nem kell mindig sütire, fagyira, csokira gondolni, az üdítőkkel észrevétlenül tolunk magunkba egy fél nap alatt akár több napnyi cukormennyiséget is. Ki kell próbálni: hagyjunk akár csak egy három hónapos időszakra a (cukros) üdítők fogyasztásával, szemmel látható és érezhető lesz az eredmény (feltéve, ha az addigra kialakult cukor iránti sóvárgást nem fogjuk hirtelen egyéb cukros ételekkel pótolni!) Még egy gondolat: a zsír rossz, a koleszterin rossz, ne egyél tojást, mert rossz stb. több évtizedes tétel pont most dőlt meg, manipulált és rossz mérésen alapultak a következtetések. Ráadásul a cukor nem csak hizlal! Ahogy a nevében is benne van, ez felel a cukorbetegség kialakulásáért, ergo a túl nagy adag cukorbevitel akár halálos is lehet.
0
VÁLASZ
bungle 2016. 05. 01. 00:51 | #4
Ez meg most jött velem szembe:
http://magliszt.hu/fontos_tudni/miert-jo-a-gluten-cukor-tejmentes-elet
Franc se tudja már mit lehet enni. ;)
http://magliszt.hu/fontos_tudni/miert-jo-a-gluten-cukor-tejmentes-elet
Franc se tudja már mit lehet enni. ;)
0
VÁLASZ