Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
bungle
justil 2015. 10. 28. 10:35 | #20
Brit tudósok kimutatták, hogy...
+3 VÁLASZ
Gerysama 2015. 10. 28. 09:06 | #19
A régi mondás szerint: "keress valamit amit szeretsz, és hagyd hogy megöljön"
+2 VÁLASZ
bungle
bungle 2015. 10. 28. 08:26 | #18
Utána meg egy hideg sör, igaz? :)
Bár azt hallottam, hogy a hideg sör is rákkeltő. Egyszer egy alvó rákra ráöntötték, mire az rögtön felkelt.
Előzmény: Szancso (9) 0 VÁLASZ
palinkaman
palinkaman 2015. 10. 28. 08:07 | #17
"emberkísérletekben még nem sikerült közvetlen kapcsolatot találni, de az állatkísérletek már hoztak erős bizonyítékokat."

Ez biztos igaz, pláne ha egereket és nyulakat tömtek füstölt szalonnával.

Am meg nincs egy fél éve, hogy a szalonna jótékony hatásairól olvastam, többek között arról, hogy egy kutatás szerint csökkenti a rák kialakulásának valószínűségét.

A lényeg, hogy sok az ember, kevés a hús, és ne együnk már annyit, hanem majd hamarosan feltalálják a "szuperegészséges" hústablettát, és azt vegyük a gyógyszertárban méregdrágán.
+2 VÁLASZ
lilaflexninja
Botos Vendel
Botos Vendel 2015. 10. 28. 02:35 | #15
há ez zsír!!!!!!444444
+2 VÁLASZ
Nas
Nas 2015. 10. 27. 20:53 | #14
Nyehehee...végre már egyszer. :D
Előzmény: bungle (13) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2015. 10. 27. 20:51 | #13
Megelőztél! :D
Előzmény: Nas (12) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2015. 10. 27. 20:50 | #12
Kolbáz, zalonna? :)
Előzmény: Jaca (11) +2 VÁLASZ
Jaca 2015. 10. 27. 20:48 | #11
Milyen érdekes, hogy "Z"-vel mondjuk, és "SZ"-szel írjuk.
Előzmény: bungle (10) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2015. 10. 27. 19:22 | #10
Szancso 2015. 10. 27. 19:06 | #9
Ebben a sorrendben jöhet! (V)egyszer élünk! ;)

+2 VÁLASZ
közlegény
közlegény 2015. 10. 27. 18:49 | #8
az tele van bacikkal, fontos a fertőtlenítés, vágás előtt le kell itatni a malacot :)
Előzmény: thisisreal (7) 0 VÁLASZ
thisisreal 2015. 10. 27. 18:45 | #7
Na ezért eszek én nyers húst. :D
Előzmény: Nas (6) 0 VÁLASZ
Nas
Nas 2015. 10. 27. 18:21 | #6
Nem a hús maga rákkeltő, hanem a tartósítási eljárás (pl. a füstölésnél keletkező, illetve a legtöbb tartósítószerben megtalálható aromás szénhidrogének, benzolszármazékok). Ami a bacikat, penészgombákat kinyírja, az más élő szervezetnek sem tesz jót, max. ideig-óráig jobban tudja tolerálni. Ez van. Az etil-alkohol is ugyanúgy sejtméreg a bacinak is meg nekünk is, nem véletlenül lehet prímán fertőtleníteni vele - de ha te megiszod, annak is ugyanúgy megvan az ára.
De ugyanilyen veszélyes, ha valaki nyers színhúst vesz, és túlhevített olajban süti meg, mert akkor meg pl. akrolein keletkezik, ami szintén rákkeltő. Szóval otthon, a biomoslékon nevelt, házi vágású disznó "tiszta" húsából is prímán lehet rákkeltő kaját gyártani. De attól azért, hogy valaki egyszer-egyszer megeszik egy sült virslit, még nem fog meghalni. Sokkal veszélyesebb, ha dohányzik, alkoholizál, vagy mondjuk tesped...

Az a lényeg, hogy minél kevesebb feldolgozott, tartósított élelmiszert kell enni, otthon pedig olyan konyhatechnikai eljárásokat kell alkalmazni, amik nem termelnek veszélyes vegyületeket (ez praktikusan azt jelenti, hogy a grillezést meg az olajban sütést el kell felejteni, azt' kész). Húst viszont kell enni. Ja, a baromfihúsban meg antibiotikum-szennyezés van, mert másként nem tudnák nagyüzemileg tartani őket. Ha rossz helyről származó tápot kapnak, akkor dioxin is, ami szintén rákkeltő, meg egyéb genyó dolgokat csinál. A halakban, rákokban meg a nehézfémek dúsulhatnak fel. Együnk sáskát. :D
+2 VÁLASZ
HERCULES 2015. 10. 27. 17:48 | #5
Szegény oroszlánok, nem is tudják milyen veszélyben vannak .
+3 VÁLASZ
közlegény
közlegény 2015. 10. 27. 17:15 | #4
jól látod :)
+1
Előzmény: thisisreal (3) 0 VÁLASZ
thisisreal 2015. 10. 27. 17:09 | #3
Ha a feldolgozott hús rákkeltő, akkor a feldolgozott rák húskeltő?
+13 VÁLASZ
közlegény
közlegény 2015. 10. 27. 17:06 | #2
mind meghalunk, ki előbb, ki utóbb, amiből szalonna lesz az előbb
+1 VÁLASZ
tjunior 2015. 10. 27. 17:04 | #1
Lassan tényleg körbeérünk és kiderül, hogy minden rákkeltő. Élni életveszélyes.