Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
csaty 2015. 03. 23. 09:12 | #12
Na én ezek után csak és kizárólag pálinkát iszom !
+1 VÁLASZ
lilaflexninja
lilaflexninja 2015. 03. 23. 07:05 | #11
Pont valami ilyet akartam írni, plusz azt, hogy láttatok ti már aludt tejet? az se jobb, annak ellenére, hogy ott nincs más, csak a tej.
Előzmény: Sztumi (2) 0 VÁLASZ
Nusihusi
Nusihusi 2015. 03. 22. 00:04 | #10
Se kólát, se tejet nem iszom többet:D
eMTé 2015. 03. 21. 17:42 | #9
A sör, vagy a szénsavas ásványvíz is macerálja kissé a zománcot, de a kóla a foszforsav és a cukor miatt több nagyságrenddel jobban.
Előzmény: palinkaman (8) 0 VÁLASZ
palinkaman
palinkaman 2015. 03. 21. 13:42 | #8
Érdekes am, hogy a színezéket is megkötötte kólából. A kémiai reakciókban ezt hívják csapadékképződésnek, az aljára leszállt szilárd reakciótermék a csapadék. A színváltozás, meg nagy mennyiségű csapadék miatt valszeg nem egyszerű sav kicsapja a fehérjét reakció.

A fognak viszont igazából mindegy, a sör, vagy szénsavas ásványvíz is ugyanúgy tönkreteszi, csak a kóla még a cukortartalommal rá is erősít kicsit, hogy a cukorszerető bacik is elszaporodjanak a fogak között.
sergi 2015. 03. 21. 11:58 | #7
Akkor most a tej az kólaradir?A tejet ugye a tehén adja,vagyis akkor ez a mágikus állat valójában nem is eszi meg a füvet csak átlátszóvá nyálazza.
eMTé 2015. 03. 21. 09:54 | #6
Régebben sem sokat ittam, de vagy 20 éve egyáltalán nem iszom kólát. Az öcsém fogorvos, meséli, hogy a kólaivás olyan mértékben teszi áteresztővé a fogzománcot, hogy amikor lyukadni kezd, már az egész fog el van rothadva, gyakorlatilag nem lehet rendesen kifúrni és betömni, ha mégis sikerül nagy nehezen, úgyis rövidesen mellérohad.

T boy 2015. 03. 21. 09:22 | #5
Többé nem iszom kólát! DDDDD
Előzmény: roberto (4) 0 VÁLASZ
roberto 2015. 03. 21. 08:46 | #4
Többé nem iszok tejet!
Szancso 2015. 03. 20. 21:51 | #3
Alw...izé...Milky Ways Coca Cola. ;)

+1 VÁLASZ
Sztumi 2015. 03. 20. 20:41 | #2
A kólában lévő foszforsav összerántja a tejet, nagy kaland, ecettel vagy citromlével is meg lehet csinálni.
Egyébként így lehet sajtos is készíteni, vagyis a kóla még sajtoltásnak is jó és egyben megvan az ízesítés is.

közlegény
közlegény 2015. 03. 20. 20:26 | #1
a kóla köpülés művészete
+1 VÁLASZ