bungle 2015. 07. 06. 09:19 | #63
Gondolom ha megtehetnék, akkor már rég megtették volna. Csak nekik "valamiért" biztos nem ad engedélyt a jegyző. :)
0
VÁLASZ
lilaflexninja 2015. 07. 06. 09:18 | #62
Jó dolog a magyar találékonyság, a kérdés az, hogy ezt minden üzletlánc megteheti-e vajon? De amúgy az ötletért gratula a cba-nak.
0
VÁLASZ
FatSnakeFoot 2014. 03. 16. 10:32 | #59
Igen, sajnos ez a baj, hogy Józsi bácsi szakácskönyve etalonnak számít még ma is egyes helyeken. Pedig az max. a kommunizmusban és gagyi menzákon volt az. Hogy tanulságos lenne, abban nem lennék biztos. Illetve annak igen, akinek szegényes, igénytelen az étrendje.
0
VÁLASZ
Árnyangyal 2014. 03. 16. 07:12 | #57
http://zacc.cafeblog.hu/2014/02/19/100-ban-onfenntarto-haz-az-earthship-ezt-nem-hiszed-el-fotok/
Pl
És ne hallgass Toonira. Mert az irodábanülniseggetnyalnibütykösregépelniazujjakatátverniembereketestefelsetudniállniaszékbőlelmenniacbabaésszartenni
sem jobb dolog szerintem!
Pl
És ne hallgass Toonira. Mert az irodábanülniseggetnyalnibütykösregépelniazujjakatátverniembereketestefelsetudniállniaszékbőlelmenniacbabaésszartenni
sem jobb dolog szerintem!
0
VÁLASZ
KakukkMarci56 2014. 03. 14. 18:21 | #53
#41 | FatSnakeFoot | 2014. 03. 12. szerda, 14:42 |
"Csak érdekességként megjegyezném,
hogy dolgoztam luxus éttermekben és szállodákban.
...lejárt élelmiszer alapanyagokat használták fel újra,
kicsit átcsoportosítva, új köntösbe bújtatva."
"kicsit átcsoportosítva"
Erről az a vicc jut eszembe,
hogyaszongyahogy:
Khón észreveszi, hogy a szokásos csirkeragujának,
más az íze mint szokott lenni.
Gyanú ébred benne és kérdi a séfet,
hogy teljesen kóser húsból készült-e az étel?
A séf bevallja, hogy sajnos nem,
mert van benne disznóhús is.
De mégis - kérdezi Khón - azért a hús legtöbb része, ugye kóser hús?
Sajnos nem - válaszolja a séf
Akkor mennyi? - kérdezi Khón
Fele-fele, u..úgy kb.. - válaszolja a séf
Mi az hogy "kb"?! - kérdezi Khón
Egy csirke - egy disznó.. - válaszolja a séf.
:-)
Ezért "találták ki" etalonnak, a "Venesz féle" szakácskönyvet.
Nagyon érdekes és tanulságos! olvasmány
az érdeklődő/összehasonlító/gondolkodó embernek...!
:-(
"Csak érdekességként megjegyezném,
hogy dolgoztam luxus éttermekben és szállodákban.
...lejárt élelmiszer alapanyagokat használták fel újra,
kicsit átcsoportosítva, új köntösbe bújtatva."
"kicsit átcsoportosítva"
Erről az a vicc jut eszembe,
hogyaszongyahogy:
Khón észreveszi, hogy a szokásos csirkeragujának,
más az íze mint szokott lenni.
Gyanú ébred benne és kérdi a séfet,
hogy teljesen kóser húsból készült-e az étel?
A séf bevallja, hogy sajnos nem,
mert van benne disznóhús is.
De mégis - kérdezi Khón - azért a hús legtöbb része, ugye kóser hús?
Sajnos nem - válaszolja a séf
Akkor mennyi? - kérdezi Khón
Fele-fele, u..úgy kb.. - válaszolja a séf
Mi az hogy "kb"?! - kérdezi Khón
Egy csirke - egy disznó.. - válaszolja a séf.
:-)
Ezért "találták ki" etalonnak, a "Venesz féle" szakácskönyvet.
Nagyon érdekes és tanulságos! olvasmány
az érdeklődő/összehasonlító/gondolkodó embernek...!
:-(
0
VÁLASZ
KakukkMarci56 2014. 03. 14. 18:19 | #52
#23 | Purple | 2014. 03. 12. szerda, 07:55 |
"Hat ha ez neked befolyasolas,
hogy budos boltbol nem eszek szabad levegon levo arut..."
Hmm...
Hogy mi a "befolyásolás"... ?
A "régi, öreg" hentesek (a húsboltban) tudták azt, hogy
ha vala melyik hús már egy kicsit "stikkes" (enyhén szaga van),
akkor ki kell nyitni egy ötliteres mustáros üveget,
és a mustár kipárolgó illata, elveszi a "stikk-szagot".
Ezután már "Purple" is nyugodtan vásárolhat a boltban,
és csak otthon jön rá, hogy "befolyásolták".
:-)
És ez, csak egy trükk...
:-(
#24 | weslie | 2014. 03. 12. szerda, 08:26 |
"Hol büdös ?!
Nem is tudom, mikor jártam büdös boltban...talán soha."
Na ugyi !
:-)
"Hat ha ez neked befolyasolas,
hogy budos boltbol nem eszek szabad levegon levo arut..."
Hmm...
Hogy mi a "befolyásolás"... ?
A "régi, öreg" hentesek (a húsboltban) tudták azt, hogy
ha vala melyik hús már egy kicsit "stikkes" (enyhén szaga van),
akkor ki kell nyitni egy ötliteres mustáros üveget,
és a mustár kipárolgó illata, elveszi a "stikk-szagot".
Ezután már "Purple" is nyugodtan vásárolhat a boltban,
és csak otthon jön rá, hogy "befolyásolták".
:-)
És ez, csak egy trükk...
:-(
#24 | weslie | 2014. 03. 12. szerda, 08:26 |
"Hol büdös ?!
Nem is tudom, mikor jártam büdös boltban...talán soha."
Na ugyi !
:-)
0
VÁLASZ
KakukkMarci56 2014. 03. 14. 18:18 | #51
#14 | Nas | 2014. 03. 11. kedd, 22:03 |
"Úgy vagyok vele, hogy az én kajámat inkább ne fogdossa senki,
(pláne, hogy pontosan tudom,
a legalaposabb kézmosás után is
mi minden marad egy átlagos tenyéren...).
Szeretem megválogatni, hogy kinek a mikrobaközösségén osztozom... "
Anno nem is túl régen, az Élet és Tudomány-ban leírtak egy érdekes kísérletet.
Mintát vettek egy ú.m. napközbeni, "tiszta" kézről. (baktériumszám)
(tehát olyanról, amin nem látszik semmiféle szennyeződés)
Ezután 20-30 másodperces(!), tiszta, folyóvízzel történő kézmosás után,
megint mintát vettek a kezekről.
Kiderült, hogy a sima, tiszta csapvizes kézmosás,
a baktériumok 99%-át eltávolította!
(kilencvenkilenc százalékát!)
Namost akkor, miért is "kell" használni
a kőolajalapú foly.szappant, tusfürdőt stb. ... ?
De ez már tudható pár ezer éve.
Lásd:
"... a Te tanítványaid miért nem mosnak kezet étkezés előtt?"
#27 | Gascan | 2014. 03. 12. szerda, 09:39 |
"UGYAN MÁR!!
Mit vagytok beszarva?
Haccp?
Ausztriában azt se tudják mi az!
De nagyja részt hideg vízzel és ronggyal mosnak le:"
Na ugyi !
:-)
"Úgy vagyok vele, hogy az én kajámat inkább ne fogdossa senki,
(pláne, hogy pontosan tudom,
a legalaposabb kézmosás után is
mi minden marad egy átlagos tenyéren...).
Szeretem megválogatni, hogy kinek a mikrobaközösségén osztozom... "
Anno nem is túl régen, az Élet és Tudomány-ban leírtak egy érdekes kísérletet.
Mintát vettek egy ú.m. napközbeni, "tiszta" kézről. (baktériumszám)
(tehát olyanról, amin nem látszik semmiféle szennyeződés)
Ezután 20-30 másodperces(!), tiszta, folyóvízzel történő kézmosás után,
megint mintát vettek a kezekről.
Kiderült, hogy a sima, tiszta csapvizes kézmosás,
a baktériumok 99%-át eltávolította!
(kilencvenkilenc százalékát!)
Namost akkor, miért is "kell" használni
a kőolajalapú foly.szappant, tusfürdőt stb. ... ?
De ez már tudható pár ezer éve.
Lásd:
"... a Te tanítványaid miért nem mosnak kezet étkezés előtt?"
#27 | Gascan | 2014. 03. 12. szerda, 09:39 |
"UGYAN MÁR!!
Mit vagytok beszarva?
Haccp?
Ausztriában azt se tudják mi az!
De nagyja részt hideg vízzel és ronggyal mosnak le:"
Na ugyi !
:-)
0
VÁLASZ
bimbi 2014. 03. 12. 23:26 | #50
Aki dolgozott kereskedelemben, az tudja, hogy nagyrészt átbaszásról szól az egész. Az számít korrekt helynek, ahol csak kicsit-közepesen basznak át. Durva lehúzások mennek minden téren. A cél eladni mindent, de tényleg mindent a lehető legpofátlanabb árrés mellett. 'A vevő az első' szöveg meg egy üres humbug. A profit az első.
0
VÁLASZ
Porcelanbaba 2014. 03. 12. 22:36 | #48
Csak nem egy CBA-s vezér járt erre, hogy le van pontozva mindenki? :D Na de ami jobban idevág: ez a kép a szegedi Plázában készült :D
Komolyra fordítva: akik azt kérdezik, hogyan láthat bele egy pék ezekbe a dolgokba, ja kérem, én gyakornok voltam egy cégnél és mindent tudtam, úgy, hogy nem is kérdeztem semmit :D szóval erről ennyit :) persze lehet a felételezők droidok és senkihez sem szólnak soha a munka során, esetleg a CIA alkalmazottai, ja várjunk, ott sem állná meg a helyét ez a feltételezés ;) akkor passzolom, meséljetek :)
Komolyra fordítva: akik azt kérdezik, hogyan láthat bele egy pék ezekbe a dolgokba, ja kérem, én gyakornok voltam egy cégnél és mindent tudtam, úgy, hogy nem is kérdeztem semmit :D szóval erről ennyit :) persze lehet a felételezők droidok és senkihez sem szólnak soha a munka során, esetleg a CIA alkalmazottai, ja várjunk, ott sem állná meg a helyét ez a feltételezés ;) akkor passzolom, meséljetek :)
0
VÁLASZ
Nas 2014. 03. 12. 21:04 | #47
Csinálom is már régóta, amikor van rá időm...csak nagyon hamar elfogy. Általában viszont nincs rá időm, a kenyérsütés ugyanis nem 5 perces procedúra, nekem meg nem az a főfoglalkozásom, hogy otthon sütök-főzök egész nap.
De a kenyér csak egy dolog. Vajat köpülni, sajtot érlelni, húskészítményeket csinálni, stb. szintén lehet otthon (kenőmájast pl. nem is nehéz, és marha finom a saját készítésű). Mindent viszont nem csinálhat otthon az ember (illetve csinálhat, csak akkor ne akarjon még munkahelyre is bejárni).
De a kenyér csak egy dolog. Vajat köpülni, sajtot érlelni, húskészítményeket csinálni, stb. szintén lehet otthon (kenőmájast pl. nem is nehéz, és marha finom a saját készítésű). Mindent viszont nem csinálhat otthon az ember (illetve csinálhat, csak akkor ne akarjon még munkahelyre is bejárni).
0
VÁLASZ
Ravennë 2014. 03. 12. 17:34 | #46
Na ne! Ezekről nem is tudtam! ;)
Nem egy elhamarkodott hippi kijelentés volt részemről, amit mondtam. Nem úgy képzelem el a dolgot, hogy fejlődjünk vissza 50-100 évet az időben, hanem, hogy mindenféle szélsőségek nélkül, saját lehetőségeink keretein belül, tanuljunk kicsit önellátást. Nem kell mindenkinek tehéncsordát meg libákat nevelnie, azonban azt abszolút szánalmasnak tartom, hogy a mai emberek nagy része arra is lusta... nem is ez a jó szó, hanem inkább ahhoz is hülye, (mert már fogalma sincs róla hogyan kell) hogy tavasszal elültessen pár palánta paradicsomot, helyette inkább megveszi a külföldi árut a multikban, a még ennél is finnyásabbja pedig a normál árak többszöröséért az (ál)bio lósz*arokat. Mi összeszedjük otthon a (javarészt kertben megtermelt) zöldség-gyümölcs héját és egyéb hulladékot, átvisszük a szomszéd csirkéjének, cserébe kapunk érte tojást és néhanap húst. Ha ebből indulok ki és sokkal többen tennének néhány lépést a hasonló dolgok felé, akkor talán nem is lennének annyira működőképtelen, megerőltető dolgok ezek.
Különben számomra nem teher a munka, lapátoltam már lószart, etettem disznót és egyebeket ...bár csirke nyakát még nem vágtam el, de kopasztottam... talán azok voltak életem legjobb és legkiegyensúlyozottabb napjai és hozzáteszem, nem is annyira nagy lelki teher úgy kopasztani egy állatot, hogy közben tudod, nem egy üzemben sínylődött rémülten, hanem feltehetően nyugis kis élete volt. :P
Nem egy elhamarkodott hippi kijelentés volt részemről, amit mondtam. Nem úgy képzelem el a dolgot, hogy fejlődjünk vissza 50-100 évet az időben, hanem, hogy mindenféle szélsőségek nélkül, saját lehetőségeink keretein belül, tanuljunk kicsit önellátást. Nem kell mindenkinek tehéncsordát meg libákat nevelnie, azonban azt abszolút szánalmasnak tartom, hogy a mai emberek nagy része arra is lusta... nem is ez a jó szó, hanem inkább ahhoz is hülye, (mert már fogalma sincs róla hogyan kell) hogy tavasszal elültessen pár palánta paradicsomot, helyette inkább megveszi a külföldi árut a multikban, a még ennél is finnyásabbja pedig a normál árak többszöröséért az (ál)bio lósz*arokat. Mi összeszedjük otthon a (javarészt kertben megtermelt) zöldség-gyümölcs héját és egyéb hulladékot, átvisszük a szomszéd csirkéjének, cserébe kapunk érte tojást és néhanap húst. Ha ebből indulok ki és sokkal többen tennének néhány lépést a hasonló dolgok felé, akkor talán nem is lennének annyira működőképtelen, megerőltető dolgok ezek.
Különben számomra nem teher a munka, lapátoltam már lószart, etettem disznót és egyebeket ...bár csirke nyakát még nem vágtam el, de kopasztottam... talán azok voltak életem legjobb és legkiegyensúlyozottabb napjai és hozzáteszem, nem is annyira nagy lelki teher úgy kopasztani egy állatot, hogy közben tudod, nem egy üzemben sínylődött rémülten, hanem feltehetően nyugis kis élete volt. :P
0
VÁLASZ
Tooni 2014. 03. 12. 16:57 | #45
Önellátás, az csak a fasza dolog, könyékig disznószarban lapátolni, nyúl, csirke nyakát vagdosni, nyúzni, koppasztani, belezni, marhákat terelni a legelőre, kapanyéltől kérgesedett tenyérrel, a sok hajlongástól meggörbült háttal, visszeres lábakkal, ó azok a régi szép idők, a paraszti élet sosemvolt romantikája...
+1
VÁLASZ
FatSnakeFoot 2014. 03. 12. 14:42 | #41
Ebben semmi meglepő nincs. Sajnos ez így megy a legtöbb helyen. Az ember már azt sem tudja, hogy hol, mit érdemes vásárolni. Egy időben azt gondoltam, hogy kisboltokban, házi pékségben, hentesnél érdemesebb betárazni. Aztán megismertem közelebbről egy lelkiismeretesnek, becsületesnek vélt tulajdonost és nem lettem boldog a hallottaktól. Az tény, hogy Spar a legtisztábbnak tűnik, de ott is találkoztam full penészes pékáruval, amit én adtam oda a részleg felelősnek, de vettem pultban csomagolt eszméletlen büdös, dögszagú kacsanyakat is.
Az a baj, hogy gondolom az adott ellenőrzőszervek ugyanúgy le vannak fizetve, mint amilyen okoskodás megy a NAV-val.
Csak érdekességként megjegyezném, hogy dolgoztam luxus éttermekben és szállodákban. A várban található elit étteremben poénból a szakácsok néha belevizeltek a leveses üstbe, míg a pesti rakparton található neves luxusszálloda, lejárt élelmiszer alapanyagokat használták fel újra, kicsit átcsoportosítva, új köntösbe bújtatva.
Az a baj, hogy gondolom az adott ellenőrzőszervek ugyanúgy le vannak fizetve, mint amilyen okoskodás megy a NAV-val.
Csak érdekességként megjegyezném, hogy dolgoztam luxus éttermekben és szállodákban. A várban található elit étteremben poénból a szakácsok néha belevizeltek a leveses üstbe, míg a pesti rakparton található neves luxusszálloda, lejárt élelmiszer alapanyagokat használták fel újra, kicsit átcsoportosítva, új köntösbe bújtatva.
0
VÁLASZ
lilaflexninja 2014. 03. 12. 14:16 | #40
Majd átadom nekik! Meg rászokok a szmájlikra, mert tényleg nem mindig lehet tudni, hogy így írásban, hogyan gondolja az ember, amit írt.
0
VÁLASZ
lilaflexninja 2014. 03. 12. 14:15 | #39
Csak az a baj, hogy nem vehet mindenki háztáji tojást, meg csirkét, ne is beszéljünk a lisztről, sajtról, tejről, cukorról. A pékségekben sem biztos, hogy a legfrissebb az a liszt, vagy virsli. A lényeg, hogy legalább kinézzen valahogy, legalább tisztaság legyen.
Nem tudom, a felvágottat én is hiperben veszem, gondom nem volt még, csak egyszer hánytam, de az se biztos, hogy azért, mondjuk a húst azt inkább a piacon vásárolom, bár az is olyan amilyen. Volt már, hogy egy kiló frissen vásárolt darált húst dobtam rögtön a szemétbe, mert olyan szaga volt, mint egy hetes döglött macskának.
Nem lennének rosszak ezek az üzletláncok, mert elvileg ugye, mindegyikben ugyanazt a megszokott minőséget és kínálatot kapod, csak ez a minőség legyen már valami alapszintű.
De nem fog a CBA csődbe menni most a levél miatt, ahogy a tesco sem ment csődbe, amikor megjelent a tesco titkok.
A nagyfőnök mert miért is tudna az egyes boltokban történő genyaságokról. Neki nem az a dolga, arra megvannak a területi vezetők. De azt el tudom képzelni, hogy egy-egy ilyen boltvezető nagyobb köcsög, mint a főmufti. Mindig az ilyen kisfőnökök a legrosszabbak.
Nem tudom, a felvágottat én is hiperben veszem, gondom nem volt még, csak egyszer hánytam, de az se biztos, hogy azért, mondjuk a húst azt inkább a piacon vásárolom, bár az is olyan amilyen. Volt már, hogy egy kiló frissen vásárolt darált húst dobtam rögtön a szemétbe, mert olyan szaga volt, mint egy hetes döglött macskának.
Nem lennének rosszak ezek az üzletláncok, mert elvileg ugye, mindegyikben ugyanazt a megszokott minőséget és kínálatot kapod, csak ez a minőség legyen már valami alapszintű.
De nem fog a CBA csődbe menni most a levél miatt, ahogy a tesco sem ment csődbe, amikor megjelent a tesco titkok.
A nagyfőnök mert miért is tudna az egyes boltokban történő genyaságokról. Neki nem az a dolga, arra megvannak a területi vezetők. De azt el tudom képzelni, hogy egy-egy ilyen boltvezető nagyobb köcsög, mint a főmufti. Mindig az ilyen kisfőnökök a legrosszabbak.
0
VÁLASZ
tjunior 2014. 03. 12. 14:02 | #37
CBA, Lidl, Aldi, Tesco egykutya mind hulladékot árul, mondjuk a CBA ha már ők "a magyar üzletlánc" akkor legalább a magyaroknak próbálnának kevesebb szemetet eladni...amúgy meg egyre kevesebbet vásárolok ilyen helyen, meg van az emberem aki háztáji húst és hústermékeket hozza, ugyanolyan áron, garantált hogy nincs televágva ki tudja mivel ja és házhoz, zöldség gyümölcs a piacról, ennyi. A multiknál meg wc-papírt veszek, na ennyi közük van az étkezésemhez legtöbbször.
0
VÁLASZ
hawkeye 2014. 03. 12. 13:45 | #36
Most szombaton az óbudai Auchan áruházban 20 ezer forintos vásárlásnál átvertek 2 500 forinttal. Más ár van a polcoknál kiírva, s mást, drágábbat programoznak a szerverbe. Otthon vettem észre.
Még aznap délelőtt jártam a Szentendrei úti CBA Príma áruházban, s büdös sem, penészes sem volt semmi. És nem is vertek át.
Akkor én most szemét fideszes vagyok???
:)
0
VÁLASZ
lilaflexninja 2014. 03. 12. 13:09 | #35
Ajj, én viccnek szántam, hogy tényeket hozzál fel, nem én kötekedtem veled, hanem az egyel alattam lévő. Pont, hogy én is azt írtam, hogy tapasztalataim szerint a kis CBA boltok szarok. Na mindegy.
0
VÁLASZ
7sleeper 2014. 03. 12. 11:40 | #34
mindentől függetlenül:
a, a kiidegelt dolgozók a frusztrációjukat gyakran a kedves vevőn élik ki. ez a "hehe zabáld csak a lejárt, retkes kaját, megérdemled"-től az idegbeteg megmozdulásokig terjed. stockholm szindróma. azonosulnak azzal a bolttal, ahol eladnak. arra haragszanak akinek eladnak.
b, aki nem áll ki magáért, az tűrjön, és azt vegye tisztességesnek megmaradva semmibe aki a rosszsorsának okozója.
a, a kiidegelt dolgozók a frusztrációjukat gyakran a kedves vevőn élik ki. ez a "hehe zabáld csak a lejárt, retkes kaját, megérdemled"-től az idegbeteg megmozdulásokig terjed. stockholm szindróma. azonosulnak azzal a bolttal, ahol eladnak. arra haragszanak akinek eladnak.
b, aki nem áll ki magáért, az tűrjön, és azt vegye tisztességesnek megmaradva semmibe aki a rosszsorsának okozója.
0
VÁLASZ
Purple 2014. 03. 12. 11:30 | #33
Te, neked annyira tök mindegy hogy én mit írok le, úgysem hinnéd el. :D A levelet sem hiszed el, pedig az elég konkrét. (teszem hozzá én sem feltétlenül hiszem el, hogy ez így cuzammen igaz, de hogy van alapja egy hasonló sztorinak az 100%...)
De hogy egy kicsit konkrét legyek: Húsos résznél olyan gyomorforgató szag van, hogy ha mellőle kell valami, akkor azt rohanva és levegő nélkül teszem meg. Sparban pl el bírok menni mellette... Péksütemények állapota is kétséges, már ránézésre is.
Egy másik üzletükben is bűz, mocsok, sötétség, és hadd idézzem páromat: "Voltam már boncoláson, de ott jobb volt a hangulat."
És köszönöm a hozzájárulásod, "húzok" inkább a "labanc" boltokba, nem seggeket nyalni, hanem normális környezetért és kiszolgálásért.
Gondolom most hirtelen megszaporodnak majd az ökofarmmal rendelkező, boltban soha nem járt felhasználók becsmérlő hozzászólásai. :D
De hogy egy kicsit konkrét legyek: Húsos résznél olyan gyomorforgató szag van, hogy ha mellőle kell valami, akkor azt rohanva és levegő nélkül teszem meg. Sparban pl el bírok menni mellette... Péksütemények állapota is kétséges, már ránézésre is.
Egy másik üzletükben is bűz, mocsok, sötétség, és hadd idézzem páromat: "Voltam már boncoláson, de ott jobb volt a hangulat."
És köszönöm a hozzájárulásod, "húzok" inkább a "labanc" boltokba, nem seggeket nyalni, hanem normális környezetért és kiszolgálásért.
Gondolom most hirtelen megszaporodnak majd az ökofarmmal rendelkező, boltban soha nem járt felhasználók becsmérlő hozzászólásai. :D
-1
VÁLASZ
Tóth József 2014. 03. 12. 10:52 | #30
Csak annyit szeretnék közölni, (elöljáróban mondom, évekig dolgoztam a cégnél) hogy azt ugyan nem tudom, mennyi a vezetők fizetése, de a dolgozókhoz való hozzáállás, és a szavatossággal kapcsolatos állítások megfelelnek a leírtaknak.
0
VÁLASZ
NSZ 2014. 03. 12. 10:11 | #29
Egyébként nem tudom miért kell konkurencia harcnak felfogni egyből ? Lidl, Spar , stb, nagyjából egy kutya mind, csak más szinten nyomják. A Lidl, Aldi talán annyiból jobb, hogy nincs csemege pult , ezért nem romlik meg a hús, felvágott, viszont az átcimkézés szerintem ott is játszik.
0
VÁLASZ
Gascan 2014. 03. 12. 09:39 | #27
UGYAN MÁR!! Mit vagytok beszarva? Haccp? Ausztriában azt se tudják mi az! Kicsit kérdezzetek utána..
(Bár itt is vannak kivételek!) De nagyja részt hideg vízzel és ronggyal mosnak le mindent,mosószert nem is láttam. Felmosási napló? Pff. A leszóródó lisztet összeseprik és egy kis leszitálás után felhasználják.
(Bár itt is vannak kivételek!) De nagyja részt hideg vízzel és ronggyal mosnak le mindent,mosószert nem is láttam. Felmosási napló? Pff. A leszóródó lisztet összeseprik és egy kis leszitálás után felhasználják.
0
VÁLASZ
lilaflexninja 2014. 03. 12. 09:31 | #26
Purple! Kész érveket és tényeket, mikor melyik boltban, hány órakor volt, és mennyire büdös, milyen szag volt. ha csak itt vagdalkozol összevissza, inkább húzz a drágalátos labanc Lidl-be és Sparba nyalni az ő feneküket!
-3
VÁLASZ
lilaflexninja 2014. 03. 12. 09:29 | #25
Képzeld én is jártam már koszos CBA-ban, nem CBA Príma votl az biztos, hanem ilyen kisebb bolt. Sőt vettem már lejárt tejet is, mármint elvileg nem járt le, de mégis szar volt. De ugyanígy jártam coopban is meg reálban is.
Gondolom, mivel franchise, a kis boltok tulajai, ott próbálnak spórolni, ahol tudnak, és az anyacég meg szarik bele. Hidd el, van ilyen a világban, hogy egy boltban lejárt cuccot árulnak, nem takarítanak, egér rohangál, köcsögök az emberekkel. Ez nem hoax. A levél lehet, hogy igen, de van valóságalapja, azért.
De ha te büszke CBA dolgozó vagy, akkor satírozd ki az összes CBA-t és helyettesítsd a konkurenciával, mondjuk a profival, és akkor már milyen szép is lesz a sztori.
Gondolom, mivel franchise, a kis boltok tulajai, ott próbálnak spórolni, ahol tudnak, és az anyacég meg szarik bele. Hidd el, van ilyen a világban, hogy egy boltban lejárt cuccot árulnak, nem takarítanak, egér rohangál, köcsögök az emberekkel. Ez nem hoax. A levél lehet, hogy igen, de van valóságalapja, azért.
De ha te büszke CBA dolgozó vagy, akkor satírozd ki az összes CBA-t és helyettesítsd a konkurenciával, mondjuk a profival, és akkor már milyen szép is lesz a sztori.
0
VÁLASZ
weslie 2014. 03. 12. 08:26 | #24
Hol büdös ?????!!!!! Amiről beszélsz, azzal tisztában vagy ? Nem is tudom, mikor jártam büdös boltban...talán soha. S nem kocsmából kell parizert venni (még ha árulnának is), azt aláírom, de hogy ez egy hoax baromság, az tuti. Elgondolkodtató, hogy névtelen rágalmazásokat valaki is komolyan vesz...részemről ezt lezártam.
-1
VÁLASZ
Turmion Kätilöt 2014. 03. 12. 07:19 | #21
Gyanítom, hogy a cikkben sokszor említett "titokzatos Laci bácsi" is egy olyan cégvezető, amelyik kapitalista módon kívánja vezetni a vállalatát. De a kapitalizmusról szerzett ismereteit még a jó öreg szocialista rendszerben szedte össze.
Így amikor a szoci időszak alatt arról óbégattak, hogy kapitalizmus milyen rossz... akkor az ilyen "Laci bácsik" a rendszerváltás után pont ilyen rosszul tudták csak kivitelezni a "kapitalizmust".
A másik felmerülő dilemma: Egy CBA-hoz hasonló (vagy akár épp a CBA) nagy cégnél hosszabb távon (15-20-30 éves távlatok) is megéri berendezkedni egy olyan modellre, amiben alulképzett, alulmotivált, túl stresszelt dolgozók viszonylag gyorsan cserélődnek időről időre. Mivel ez hosszabb távon csökkenti hatékonyságot.
Így amikor a szoci időszak alatt arról óbégattak, hogy kapitalizmus milyen rossz... akkor az ilyen "Laci bácsik" a rendszerváltás után pont ilyen rosszul tudták csak kivitelezni a "kapitalizmust".
A másik felmerülő dilemma: Egy CBA-hoz hasonló (vagy akár épp a CBA) nagy cégnél hosszabb távon (15-20-30 éves távlatok) is megéri berendezkedni egy olyan modellre, amiben alulképzett, alulmotivált, túl stresszelt dolgozók viszonylag gyorsan cserélődnek időről időre. Mivel ez hosszabb távon csökkenti hatékonyságot.
0
VÁLASZ
lilaflexninja 2014. 03. 12. 07:16 | #20
ez nagyjából bármelyik láncra igaz lehetne, vagy a mekire akár, de az is igaz, hogy a cba mindig is híres volt arról, hogy szarok a boltjaik. a kis boltokba egyszerűen nem érdemes bemenni, mert kicsi, zsúfolt, koszos, szar az egész. De ez igaz más boltokra is.
Én úgy vagyok vele, hogy amíg nem kapok gyomorrontást pont nem érdekel, hogy hogyan készül valami, se a boltban, se az étteremben. Nem akarom látni, hol és hogyan csinálják, finom legyen és kész. Otthon is akad olyan, hogy kicsit koszosabb a konyha, mégse hívom ki a köjált. Amúgy ámerikában voltam olyan felkapott pizzériákban, amit itthon már 50 évre bezárna az ántsz, mert nem hogy tisztaság nem volt, de penész a falon, potyogó vakolat, koszos köpeny a szakácson, stb. És boldogan ettek ott a fiatalok, mert épp ott volt trendi enni.
Én úgy vagyok vele, hogy amíg nem kapok gyomorrontást pont nem érdekel, hogy hogyan készül valami, se a boltban, se az étteremben. Nem akarom látni, hol és hogyan csinálják, finom legyen és kész. Otthon is akad olyan, hogy kicsit koszosabb a konyha, mégse hívom ki a köjált. Amúgy ámerikában voltam olyan felkapott pizzériákban, amit itthon már 50 évre bezárna az ántsz, mert nem hogy tisztaság nem volt, de penész a falon, potyogó vakolat, koszos köpeny a szakácson, stb. És boldogan ettek ott a fiatalok, mert épp ott volt trendi enni.
0
VÁLASZ
Nas 2014. 03. 11. 22:03 | #14
Elméláztam ezen a kézzel való hozzányúláson: Élelmiszerekre is néha rá szokták írni (mintha ez valami értéknövelő dolog lenne), hogy "kézzel készült". Az mitől jobb? Úgy vagyok vele, hogy az én kajámat inkább ne fogdossa senki, köszönöm szépen (pláne, hogy pontosan tudom, a legalaposabb kézmosás után is mi minden marad egy átlagos tenyéren...). Szeretem megválogatni, hogy kinek a mikrobaközösségén osztozom... :O
0
VÁLASZ
Nas 2014. 03. 11. 21:54 | #13
Olyan biztos, hogy mindenhol van, hogy átdátumozzák a lejárt szavatosságú termékeket / "újrahasznosítják" őket. Az is érdekes, hogy ha pl. előre felvágott, folpackba csomagolt sajtot vesz az ember, az 2 nap múlva már penészes, míg ha egész, bontatlan csomagolású gurigát, amit maga vág fel otthon, és csomagol ugyanúgy folpackba, az egy hétig is simán elvan penészedés nélkül (max. kiszárad)... Ugyanez a felvágottakkal.
Alapszabály, hogy mindenből csak gyári csomagolásút szabad venni, helyileg feldarabolt, ledarált, stb., és újracsomagolt cuccot, amin sem az összetevők, sem az eredeti lejárati dátum nem szerepel, nem ajánlott. Eleve egy ilyen nagyáruház higiéniás körülményei között képtelenség garantálni a tisztaságot (elég arra gondolni, hogy hány ember krákog, köhög, turházik (elnézést) egy légtérben azzal a hellyel, ahol pl. a húsokat vagdalják...). A grillről több helyről is lehetett hallani, hogy a lejárt húsok temetője (nem tudom, mennyire városi legenda, de simán el tudom képzelni). Sokszor valószínűleg nem is a gyárakban (ahol a legtöbb helyen már zárt láncú termelés folyik), hanem az eladás során lesz szennyezett, fertőzött, mérgező egy áru.
Péksüteményekkel kapcsolatban nekem az volt a legmegrázóbb élményem, amikor a helyi Reál kisbolt előtt elhaladva reggel azzal szembesültem, hogy a friss kifliket azokban az áttört, lyukacsos műanyag rekeszekben lazán lebasszák a saras, kutyahugyos, hányásos, miegymásos járdára a teherautóról, majd a földön húzva viszik be a boltba... :S
Már ott tartok, hogy komolyabb összegeket hajlandó lennék fizetni olyan kenyérért, húsért, tejtermékért, ami valóban tiszta, nem lejárt hozzávalókból, felesleges adalékanyagok nélkül készült, és megfelelően kezelik az eladásig bezárólag (pl. SOHA nem nyúlnak hozzá kézzel, amitől szintén herótom van, mégis még mindig sok helyen - főleg pékségekben - csinálják).
Alapszabály, hogy mindenből csak gyári csomagolásút szabad venni, helyileg feldarabolt, ledarált, stb., és újracsomagolt cuccot, amin sem az összetevők, sem az eredeti lejárati dátum nem szerepel, nem ajánlott. Eleve egy ilyen nagyáruház higiéniás körülményei között képtelenség garantálni a tisztaságot (elég arra gondolni, hogy hány ember krákog, köhög, turházik (elnézést) egy légtérben azzal a hellyel, ahol pl. a húsokat vagdalják...). A grillről több helyről is lehetett hallani, hogy a lejárt húsok temetője (nem tudom, mennyire városi legenda, de simán el tudom képzelni). Sokszor valószínűleg nem is a gyárakban (ahol a legtöbb helyen már zárt láncú termelés folyik), hanem az eladás során lesz szennyezett, fertőzött, mérgező egy áru.
Péksüteményekkel kapcsolatban nekem az volt a legmegrázóbb élményem, amikor a helyi Reál kisbolt előtt elhaladva reggel azzal szembesültem, hogy a friss kifliket azokban az áttört, lyukacsos műanyag rekeszekben lazán lebasszák a saras, kutyahugyos, hányásos, miegymásos járdára a teherautóról, majd a földön húzva viszik be a boltba... :S
Már ott tartok, hogy komolyabb összegeket hajlandó lennék fizetni olyan kenyérért, húsért, tejtermékért, ami valóban tiszta, nem lejárt hozzávalókból, felesleges adalékanyagok nélkül készült, és megfelelően kezelik az eladásig bezárólag (pl. SOHA nem nyúlnak hozzá kézzel, amitől szintén herótom van, mégis még mindig sok helyen - főleg pékségekben - csinálják).
0
VÁLASZ
Purple 2014. 03. 11. 20:34 | #11
Simán. Nem hiszem hogy csak a sütő 1 méteres körzetében mozoghatna, valamint ne képezhetné magát pl a jogszabályokkal. Én sem vagyok magas beosztású, de van rálátásom dolgokra... Igaz nem kereskedelem, de nem kell burokban élni semmilyen területen, lehet kommunikálni, más feladatköröket ellátni a kötelezőn kívül.
0
VÁLASZ
Tooni 2014. 03. 11. 20:10 | #10
Olvasgass
http://www.hir24.hu/gazdasag/2011/09/07/otmilliora-buntettek-a-cba-partnerceget/
5 misi magyar termékként feltüntetni külföldieket
http://www.stop.hu/belfold/ket-eve-hibazott-a-cba-most-kaptak-buntetest/1112333/
30 misi valótlan árak miatt
Amúgy a CBA franchise rendszerű, szóval a cikkben leírtaknak lehet, hogy semmi köze magához a CBA kft-hez, hanem a bolt üzemeltetője érte a felelős.
http://www.hir24.hu/gazdasag/2011/09/07/otmilliora-buntettek-a-cba-partnerceget/
5 misi magyar termékként feltüntetni külföldieket
http://www.stop.hu/belfold/ket-eve-hibazott-a-cba-most-kaptak-buntetest/1112333/
30 misi valótlan árak miatt
Amúgy a CBA franchise rendszerű, szóval a cikkben leírtaknak lehet, hogy semmi köze magához a CBA kft-hez, hanem a bolt üzemeltetője érte a felelős.
0
VÁLASZ
Purple 2014. 03. 11. 19:10 | #6
Madarakat én is sokszor láttam bent, de ez a legkevesebb probléma szerintem... :D
Soha nem fogok venni ilyen helyben fóliázott dolgokat, csak is gyárit. Bár szerencsére én nem is nagyon eszem ilyeneket hogy felvágottak pl... Ami para lehet az a péksütemény, de hát megmaradok a kis naiv világomban, hogy "csak nem". :D Azért mondjuk pl az Interspar meg Lidl elég igényes, meg a kisebb pékségek... Mindenesetre ilyen putri diszkontboltból semmit nem fogok venni egy szelet csokin kívül... A CBA az már tényleg ránézésre kínzókamrából tálal...
Soha nem fogok venni ilyen helyben fóliázott dolgokat, csak is gyárit. Bár szerencsére én nem is nagyon eszem ilyeneket hogy felvágottak pl... Ami para lehet az a péksütemény, de hát megmaradok a kis naiv világomban, hogy "csak nem". :D Azért mondjuk pl az Interspar meg Lidl elég igényes, meg a kisebb pékségek... Mindenesetre ilyen putri diszkontboltból semmit nem fogok venni egy szelet csokin kívül... A CBA az már tényleg ránézésre kínzókamrából tálal...
0
VÁLASZ