Alkoholpára: nem hizlal, berúghat tőle, de bele is halhat
Borzasztó veszélyes az alkoholnak az a fogyasztási formája, ami mostanában kezd elterjedni. Vagyis, hogy a vállalkozó szelleműek párásítva fogyasztják a piát, mert így például a rövidekben található rengeteg kalória nem jut a szervezetükbe, az alkohol viszont igen, tehát részegek lesznek, mégis megtarthatják az alakjukat. A probléma, hogy így az alkohol a májat megkerülve jut a szervezetbe, ezért például az alkoholmérgezés sokkal könnyebben alakul ki.
cila 2013. 06. 11. 17:06 | #13
És az etiléter? Egy, két csöpp vattára s orrbaszívni. Az milyen?
0
VÁLASZ
nearo 2013. 06. 11. 10:33 | #11
Hát nemtom ez mire jó... én azért iszom a sört, mert szeretem, nem azért, hogy mindenáron berúgjak. Sőt, van egy pont, ahonnan már nem élvezem a részegséget, amikor egyre jobban elveszítem a kontrollt az már nem jó. Amikor meg már a többiektől kell megkérdeznem, hogy mit csináltam előző éjjel, az már egyenesen kiábrándító. Párszor előfordult már, és olyankor mindig megfogadtam, hogy többet nem iszok ennyit... bár az ilyen fogadalmakhoz a másnaposság is erősen hozzájárult. De ilyen inkább akkor történik, ha valami újat iszok, sörből már azért nagyjából tudom hol a határ... 4-5-el még jól érzem magam, emlékek is megmaradnak, és másnapos se leszek.
Meg aztán a másik, hogy egy kocsmázásnak számomra akkor van meg a hangulata, ha leülünk dumálni egy asztalhoz, kortyolgatjuk a söreinket, néha koccintunk, ha valaki elmegy venni mégegyet, akkor "hozzál már nekem is és válts 50est", utána meg nekiállunk biliárdozni/csocsózni. Az ilyen "permetezzünk a levegőbe alkoholt, aztán szívjuk fel" című dolgot inkább valami vadulós házibuliba tudnám elképzelni, ahol nem a hangulat a cél, hanem az, hogy mindenki minél hamarabb csatakrészeg legyen, és másnap senki se tudja, hogy hogyan tört darabokra a vécékagyló, meg hogy mit keres a hátsókertben egy ismeretlen kocsi fejreállítva.
Meg aztán a másik, hogy egy kocsmázásnak számomra akkor van meg a hangulata, ha leülünk dumálni egy asztalhoz, kortyolgatjuk a söreinket, néha koccintunk, ha valaki elmegy venni mégegyet, akkor "hozzál már nekem is és válts 50est", utána meg nekiállunk biliárdozni/csocsózni. Az ilyen "permetezzünk a levegőbe alkoholt, aztán szívjuk fel" című dolgot inkább valami vadulós házibuliba tudnám elképzelni, ahol nem a hangulat a cél, hanem az, hogy mindenki minél hamarabb csatakrészeg legyen, és másnap senki se tudja, hogy hogyan tört darabokra a vécékagyló, meg hogy mit keres a hátsókertben egy ismeretlen kocsi fejreállítva.
0
VÁLASZ
fatproduction 2013. 06. 11. 08:24 | #9
Ezek az alkeszek se a régiek már! Be akarnak ütni gyorsan, és kalóriamentesen, valamint másnaposok se akarnak lenni :)
Egyébként nekem is az a véleményem, hogy tiszta alkoholt párát toljanak.
Egyébként nekem is az a véleményem, hogy tiszta alkoholt párát toljanak.
0
VÁLASZ
tftmnxzf 2013. 06. 11. 00:21 | #8
Pont ez az elonye. Ha pancsolmanyt iszol, akkor erosen masnapos es fejfajos(fosos, hanyos stb.) leszel. Ha csak a tiszta etil-alkoholt iszod, akkor ezeket meg lehet uszni. Bar a vaporizalas helyett szerintem sokkal egyszerubb a patikaban tiszta etil-alkoholt venni es meginni.
0
VÁLASZ
Tooni 2013. 06. 10. 23:35 | #7
Régebbi vaporizálós poszt, megy itt is a ködösítés rendesen ;)
http://www.ize.hu/comments.php?post_id=20750
http://www.ize.hu/comments.php?post_id=20750
0
VÁLASZ
SilAsh 2013. 06. 10. 20:44 | #6
Azért nem keveset dolgozik a máj az alkoholon, elég arra gondolni, hogy mennyi embernek ment tönkre a piától.
A vicces az, hogy a máj az egyik leggyorsabban regenerálódó szervünk, mégis képesek tönkretenni.
Én úgy látom, hogy Darwin törvénye itt is dolgozik, sok marha meg bátran legyen öngyilkos.
A vicces az, hogy a máj az egyik leggyorsabban regenerálódó szervünk, mégis képesek tönkretenni.
Én úgy látom, hogy Darwin törvénye itt is dolgozik, sok marha meg bátran legyen öngyilkos.
0
VÁLASZ
fatproduction 2013. 06. 10. 19:39 | #5
A kalóriától félnek, az alkoholmérgezéstől nem, micsoda emberek vannak, meg áll az eszem!
Olyan finom whiskyk, konyakok stb. vannak, több száz éves tradíciók alapján készítik komoly szakemberek, ezek a barmok meg tönkreteszik. Miért nem tömény alkoholt kötnek be egyből vénásan? Attól elkészülnek végleg, nem kell a kalóriáktól tartani.
Olyan finom whiskyk, konyakok stb. vannak, több száz éves tradíciók alapján készítik komoly szakemberek, ezek a barmok meg tönkreteszik. Miért nem tömény alkoholt kötnek be egyből vénásan? Attól elkészülnek végleg, nem kell a kalóriáktól tartani.
0
VÁLASZ
MecHa 2013. 06. 10. 18:31 | #4
Lehetséges. Szerencsére nem vagyok se biológus se orvos :) De a cikkben olyasmit is írtak hogy így nem bontja le a az alkoholt a máj (lehet nem értettem jól, de a cikk szerint teljesen kizárjuk így a máj hatását) ami nem igaz. Ha igazad van, márpedig miért ne lenne, akkor is max kevesebből beállsz, de ugyanúgy dolgozik a májad hisz előbb utóbb oda is eljut az alkohol.
0
VÁLASZ
nagydee 2013. 06. 10. 17:35 | #3
a vérkeringés olyan, hogy a gyomron, beleken átáramló vér előbb a májba kerül és csak után "árad szét" a szervezetben. a máj pedig egyből neki is áll lebontani az alkoholt. szóval valóban az van, hogyha megiszod az alkoholt, akkor annak egy részét helyből "elpazarolod", mert a máj kivonja még mielőtt a fejedbe szállhatna.
0
VÁLASZ
MecHa 2013. 06. 10. 15:14 | #1
Ez a májat megkerülve dolog nemkicsit sántít... Semmivel sem kerüli ki jobban a májat mint ha rendesen meginnád. A máj így is úgy is a vért tisztítja, nem pedig a gyomrod, beleid tartalmát. A veszélyessége inkább abban rejlik, hogy könnyebben és gyorsabban szívódik fel tüdőn keresztül mint a gyomrodból. A marihuana is ezért "üt" nagyobbat elszívva mint sütiben.
+2
VÁLASZ