Néhány hete készítettek egy utcaembere(vagy inkább nője)tesztet itt Magyarrszágon.
Úgy rémlik a 18-50 közötti nők 30% nem tudja, hogyan kell panírozni.
Szóval nem kell olyan messzire menni.
Meggyőződésem, hogy a modern társadalmakban már a népesség igen kis százaléka tud tényleg ételeket készíteni.
És ezért is olyan népszerűek a "főzősműsorok", mert mindenki úgy tekint JO, és társaira, mint a varázslókra.
norbertvincze 2012. 10. 23. 22:15 | #15
+2
VÁLASZ
Nope 2012. 10. 23. 20:10 | #13
Nyilván nem mindenkire igaz, hogy mindent meg tud enni. :)
A lényege annak amit mondani akartam az, hogy van az a tudatosság is hogy "tudod mi kerül a tányérra", meg van az a tudatosság is hogy "tudod vagy nem, nem érdekel mi kerül a tányérra, de szemmel tartod, hogy hogyan befolyásol, és amennyiben nem érint negatívan, nincs szükség változtatásra". Na én az utóbbiba sorolom magam. 3 havonta igyekszek vizsgáltatni az idevágó dolgokat, és HA szükséges, teszek lépéseket az abnormális értékek ellen.
A lényege annak amit mondani akartam az, hogy van az a tudatosság is hogy "tudod mi kerül a tányérra", meg van az a tudatosság is hogy "tudod vagy nem, nem érdekel mi kerül a tányérra, de szemmel tartod, hogy hogyan befolyásol, és amennyiben nem érint negatívan, nincs szükség változtatásra". Na én az utóbbiba sorolom magam. 3 havonta igyekszek vizsgáltatni az idevágó dolgokat, és HA szükséges, teszek lépéseket az abnormális értékek ellen.
0
VÁLASZ
norbertvincze 2012. 10. 23. 18:20 | #12
nem rád értettem, csak reagáltam a "Marhára nem játszik az "az vagy amit eszel"!" mondatra.
0
VÁLASZ
norbertvincze 2012. 10. 23. 18:19 | #11
azért mert nem harminc évesen kezd el valaki kopaszodni, az még nem jelenti azt, hogy belülről nem rohad, mint egy alma...
0
VÁLASZ
Nope 2012. 10. 23. 17:52 | #8
Nem, mert nem veszek "előrágott" ételt, amit már csak nyelni kell.
A tudatosság nem ott kezdődik, hogy pontosan tudod hogyan készül az előfőzött, elővágott/aprított/passzírozott/darált/... kajád, hanem ott hogy ha netalántán finnyás vagy, nem vagy lusta fasz és magadnak csinálod. Baszki nyakamat rá, hogy a nagy amcsi háziasszonyok kétjegyű százaléka azt se tudná neked megmondani hogy hogyan néz ki egy egész sárgarépa, mert csíkozva/szeletelve veszik azt is. "Bontsd ki a zacsit/konzervet, öntsél ki belőle x pohárral (cup)." Ennyi!
... és úgy látszik már a Britek is haladnak errefelé.
Amúgy meg tegyük fel szarok rá mi az az egészségtudat, veszem ami olcsó, ami finom ... amellett, hogy megeszem a pulykapárizsit, megeszem a TESCO májkrémet meg a többit, tökéletes a vérképem a vércukromtól elkezdve, a koleszterinszintemen keresztül a triglicerid értékig és vérnyomás gondjaim sincsenek. Marhára nem játszik az "az vagy amit eszel"!
A tudatosság nem ott kezdődik, hogy pontosan tudod hogyan készül az előfőzött, elővágott/aprított/passzírozott/darált/... kajád, hanem ott hogy ha netalántán finnyás vagy, nem vagy lusta fasz és magadnak csinálod. Baszki nyakamat rá, hogy a nagy amcsi háziasszonyok kétjegyű százaléka azt se tudná neked megmondani hogy hogyan néz ki egy egész sárgarépa, mert csíkozva/szeletelve veszik azt is. "Bontsd ki a zacsit/konzervet, öntsél ki belőle x pohárral (cup)." Ennyi!
... és úgy látszik már a Britek is haladnak errefelé.
Amúgy meg tegyük fel szarok rá mi az az egészségtudat, veszem ami olcsó, ami finom ... amellett, hogy megeszem a pulykapárizsit, megeszem a TESCO májkrémet meg a többit, tökéletes a vérképem a vércukromtól elkezdve, a koleszterinszintemen keresztül a triglicerid értékig és vérnyomás gondjaim sincsenek. Marhára nem játszik az "az vagy amit eszel"!
+1
VÁLASZ
Ghavin 2012. 10. 23. 17:50 | #7
A darált hús nem "pink slime". A pink slime gyors éttermi és fagyasztott, illetve néhány készételben használt előfeldolgozott hús. A hentesnél (igen, a multiban álló hentesnél is) kapható darált húsnál mindig feltüntetik, hogy marhából vagy sertésből, illetve ezeknek mely részéből készült, sőt, jobb esetben helyben darálják le a kiválasztott combot, karajt, tarját stb. Mellesleg aki ezzel próbál a multik ellen hergelni, kurvára rossz vizeken evez, ugyanis az Európai Unió egységesen betiltotta a pink slime előállítását és behozatalát, a fenti videó is Jamie Oliver egyik műsorának amerikai kiadásához készült.
+1
VÁLASZ
norbertvincze 2012. 10. 23. 15:27 | #4
szép egészségtudatos életet élsz:))
nem háborít fel kicsit sem, hogy ennyibe veszik a multik az emberi mivoltadat?
nem háborít fel kicsit sem, hogy ennyibe veszik a multik az emberi mivoltadat?
0
VÁLASZ
Nope 2012. 10. 23. 13:46 | #1
Nem értem mi itt a gond ... sterilizálják a húst ... "a szemetek", hogy merik? A kurva anyjukat, én szalmonellásan kérem az enyémet(?)!
A húsipar meg olyan amilyen. Emberi fogyasztásra alkalmatlan húst úgysem fognak emberi fogyasztásra alkalmasnak eladni, max előtte alkalmassá teszik többek között a videóban is látott eljárással ... akkor kérdem ismét, mi itt a gond? Ha finom megeszed, ha nem ízlik otthagyod, engem meg kurvára nem izgat mi hogyan készül.
A húsipar meg olyan amilyen. Emberi fogyasztásra alkalmatlan húst úgysem fognak emberi fogyasztásra alkalmasnak eladni, max előtte alkalmassá teszik többek között a videóban is látott eljárással ... akkor kérdem ismét, mi itt a gond? Ha finom megeszed, ha nem ízlik otthagyod, engem meg kurvára nem izgat mi hogyan készül.
0
VÁLASZ
Most nem azt mondom, hogy kizáró ok nálam ha egy nő nem tud főzni, a talpraesettebbek simán visszatámadhatnának azt mondva hogy "nekem meg olyan faszi nem kell aki szerint a nőnek a konyhában a helye". DE azért elgondolkoztató, hogy ha egy olyan képességet nem volt eltanulni a felmenőitől, amit évezredekig a neméhez kötöttek, akkor vajon ez igaz lehet egyéb dolgokra is, mint pl. az alapvető értékrendek? Nem főz mert undorító a nyers húst fogdosni? Akkor pelenkázni se fog mert undorító szart törölni?
A magyar nő meg külön téma (tisztelet a kivételnek), de ezt már többször kifejtettem kapcsolódó témákban, és utálom ismételni magam! :P