Megéheztem:) Ez a lilliputiak kajája:D
bungle 2012. 04. 19. 20:41 | #35
Bacon? Azt bármibe, akár kólába is. ;D
www.funpic.hu/hu/kategoriak/egyeb-foto/21601_kep?categoryId=10&position=&large=1
Egyébként akár gyakorlati haszna is lehet... legalábbis ezt egy profi séftől olvastam:
"Addig hosszú ideig főztem én is a vadrizst, pedig egy könnyed mozdulattal kipattogtatni sokkal jobb és gyorsabb megoldás."
www.funpic.hu/hu/kategoriak/egyeb-foto/21601_kep?categoryId=10&position=&large=1
Egyébként akár gyakorlati haszna is lehet... legalábbis ezt egy profi séftől olvastam:
"Addig hosszú ideig főztem én is a vadrizst, pedig egy könnyed mozdulattal kipattogtatni sokkal jobb és gyorsabb megoldás."
0
VÁLASZ
Nas 2012. 04. 19. 20:31 | #33
Ahá...mondd azt, hogy szalonnás-kókuszos fagyit akarsz csinálni. :D
(Bár ahhoz nem kell a molekuláris gasztronómia, csak egy kis szintetikus aroma.)
http://www.who-sucks.com/food/101-frightening-ice-cream-flavors-from-around-the-world
(Bár ahhoz nem kell a molekuláris gasztronómia, csak egy kis szintetikus aroma.)
http://www.who-sucks.com/food/101-frightening-ice-cream-flavors-from-around-the-world
0
VÁLASZ
bungle 2012. 04. 19. 20:02 | #30
Engem az új ízekkel való kísérletezés érdekel belőle, amiket máshogy talán nem is lehetne elérni...
Itt egy érdekes - bár nem igazán új - cikk a témában:
www.kulinarisvilag.hu/hun/cikkek/molekularis-gasztronomia
Itt egy érdekes - bár nem igazán új - cikk a témában:
www.kulinarisvilag.hu/hun/cikkek/molekularis-gasztronomia
0
VÁLASZ
Nas 2012. 04. 19. 19:36 | #26
Bevallom őszintén, én kiélem magam a munkámban, a főzést jobban szeretem ösztönszerűen csinálni. Fűszerezni is úgy lehet igazán jól, hogy az ember becsukja a szemét, megszagolja, megízleli a fűszert, és az illat, az aromák alapján eldönti, hogy milyen ételhez illik, és mennyit kell belőle belerakni. Bár ez nyilván nem túl egzakt dolog, csak "érzésre" megy, de az érzékszerveink ilyen témában szerintem sokszor pontosabb "műszerek", mintha nekiállnánk mondjuk gázkromatográfiás vagy HPLC-s méréseket csinálni, aztán a görbék adataiból kikombinálni, hogy vajon milyen íze lesz majd a végeredménynek... Ezt kicsit olyannak érzem, mintha szex előtt az ember részletes élettani vizsgálatokat, mikroszkópos "felületelemzést" végezne a partnerén, ami alapján kiszámítaná a megfelelő dőlésszöget, frekvenciát, meg másodpercben az optimális időt, ahogy a legélvezetesebb lesz a dolog... Pont a lényeg: a spontaneitás, a változatosság, a kísérletezés veszne el az egészből...én ugyanígy vagyok a kajákkal is. Úgy szeretek főzni, ahogy mondjuk rajzolni leülök, nem úgy, ahogy a laborban dolgozom.
De mint téma valóban érdekes, meg abból a szempontból fontosnak is tartom, hogy tudjuk, hogy pl. milyen káros anyagok képződhetnek, ha nem megfelelően alkalmazunk egy-egy konyhatechnikai eljárást (pl. akrolein olajtúlhevítéskor, stb.).
De mint téma valóban érdekes, meg abból a szempontból fontosnak is tartom, hogy tudjuk, hogy pl. milyen káros anyagok képződhetnek, ha nem megfelelően alkalmazunk egy-egy konyhatechnikai eljárást (pl. akrolein olajtúlhevítéskor, stb.).
0
VÁLASZ
bungle 2012. 04. 19. 19:15 | #20
Találtam egy ilyet is: www.flickr.com/photos/fairchildart/
www.flickr.com/photos/fairchildart/6905206546/in/photostream
www.flickr.com/photos/fairchildart/6550228691/in/photostream
www.flickr.com/photos/fairchildart/6349592931/in/photostream
www.flickr.com/photos/fairchildart/5405043083/in/photostream
Na megyek, mert éhes lettem... :D
www.flickr.com/photos/fairchildart/6905206546/in/photostream
www.flickr.com/photos/fairchildart/6550228691/in/photostream
www.flickr.com/photos/fairchildart/6349592931/in/photostream
www.flickr.com/photos/fairchildart/5405043083/in/photostream
Na megyek, mert éhes lettem... :D
0
VÁLASZ
dettybee 2012. 04. 19. 19:07 | #19
Láttam valahol postolva ezeket a minikajákat, és volt mellette olyan képsorozat is, ahogy egy-egy kaját megcsinál, olyan gyurmalapocskákból csinálja, mint a mini post-it cédulák. De a végső megjelenés biztos nem csak ennyi, ez a sült csirke teljesen étvágygerjesztő :D
0
VÁLASZ
Nas 2012. 04. 19. 18:49 | #14
Nos...sajtból, kenyérből meg hússzeletből le lehet vágni nagyon kicsi darabokat, csak kés kérdése...viszont visszaadom a diplomám, ha valahol tudnak milliméteres átmérőjű olívabogyót, illetve fél centis, komplett szőlőfürtöt, érett paradicsomot, paprikát növeszteni...
0
VÁLASZ
bungle 2012. 04. 19. 18:42 | #11
Én azt hittem igaziak! ;D
Mint ezek:
www.ize.hu/comments.php?post_id=18691
www.funpic.hu/hu/kategoriak/egyeb-foto/39487_mini-hamburgerek
Mint ezek:
www.ize.hu/comments.php?post_id=18691
www.funpic.hu/hu/kategoriak/egyeb-foto/39487_mini-hamburgerek
0
VÁLASZ
Nas 2012. 04. 19. 18:41 | #10
Na, ez...ez se volt gyenge.
http://www.ize.hu/comments.php?post_id=17456
Kíváncsi vagyok, a grillcsirkét meg a mini paradicsomszeleteket miből sikerült megkreálni ilyen élethűre.
http://www.ize.hu/comments.php?post_id=17456
Kíváncsi vagyok, a grillcsirkét meg a mini paradicsomszeleteket miből sikerült megkreálni ilyen élethűre.
0
VÁLASZ
Nas 2012. 04. 19. 18:38 | #9
Pff...így próbáljon az ember rekordokat dönteni...leerőltet 8460 pizzát, aztán még el sem hiszik neki. -,-
Ezeket a minikajákat viszont gusztára megcsinálták (a bor kevéssé bizalomgerjesztő színét leszámítva), kíváncsi vagyok, miből vannak. Modellezőgyurma? Volt az a gumisushi-s post...
Ezeket a minikajákat viszont gusztára megcsinálták (a bor kevéssé bizalomgerjesztő színét leszámítva), kíváncsi vagyok, miből vannak. Modellezőgyurma? Volt az a gumisushi-s post...
0
VÁLASZ
.::JunKieEQ::. 2012. 04. 19. 13:12 | #1
Rendelnék egy pizzát... remélem dollárt elfogadnak : http://www.kingdomcalling.com/wp-content/uploads/2010/06/tiny-dollar-300x199.jpg
+6
VÁLASZ
www.flickr.com/photos/shay-aaron/sets/72157618675112894/