de legalább egészséges (gondolom)
- A kiviak egy tradicionális grönlandi étel, amit a helyiek különleges alkalmakkor (esküvőkön, születésnapokon) szolgálnak fel. Fókabőrbe tesznek néha akár több száz alkát (a sirályhoz hasonló tengeri madarat) egészben tollastól, és 3 hónapra a földbe ássák egy kővel a tetején (ami folyamatosan nyomja ki belőle a levegőt). Mikor a madarak erjedni kezdenek kiássák, lecsavargatják szárnyaikat, lábaikat és megnyúzzák. Ezután a madárhúst különféle módon tálalják. Videó csak erősebb gyomrúaknak...
Zsike87 2012. 01. 31. 08:08 | #36
Hmmm..én azt nem értem minek kellett a gumikesztyű? Fujj, nehogy döglött madaras legyen a keze? Aztán meg a szájába veszi és megeszi.Akkor most csak a tolla gusztustalan , vagy hogy van ez? :D
Akkor ez k.b olyan, mint én az almát gumikesztyűben pucolnám meg :D :D
Akkor ez k.b olyan, mint én az almát gumikesztyűben pucolnám meg :D :D
0
VÁLASZ
loloppo 2012. 01. 30. 21:52 | #35
Azert ez a surstormming itt mar egybol jobban nez ki:
http://www.youtube.com/watch?v=_5CUW4bXFH8&feature=related
Amugy meg annyit mondok, hogy palpusztai sajt. Azt sem szagolgatni kell mert konnyen megundorodsz tole, de kello merteku friss zoldseggel, kenyerrel, hagymaval...stb nagyon izletes tud lenni.
En ezt a madarat is megkostolnam, lehet hogy nem ugy mint a videoban, egyben becuppantva egy egesz veres cafatot, hanem csak pici darabkakat korettel vagy valami.
A 100 napos tojasban mar nem vagyok biztos.
http://www.youtube.com/watch?v=_5CUW4bXFH8&feature=related
Amugy meg annyit mondok, hogy palpusztai sajt. Azt sem szagolgatni kell mert konnyen megundorodsz tole, de kello merteku friss zoldseggel, kenyerrel, hagymaval...stb nagyon izletes tud lenni.
En ezt a madarat is megkostolnam, lehet hogy nem ugy mint a videoban, egyben becuppantva egy egesz veres cafatot, hanem csak pici darabkakat korettel vagy valami.
A 100 napos tojasban mar nem vagyok biztos.
0
VÁLASZ
Wombat 2012. 01. 30. 14:26 | #33
Ha minden igaz, a legbüdösebb étel:
Surstromming
http://www.youtube.com/watch?v=vcnfEVqNdoA
http://www.youtube.com/watch?v=iebNdCSqWmc
Azért az IKEA-s húsgombócok hozzám közelebb állnak :)
Surstromming
http://www.youtube.com/watch?v=vcnfEVqNdoA
http://www.youtube.com/watch?v=iebNdCSqWmc
Azért az IKEA-s húsgombócok hozzám közelebb állnak :)
0
VÁLASZ
Salvus Iulianus 2012. 01. 30. 00:36 | #31
Mondjuk a tojás királyul néz ki, de a szagára kíváncsi lennék, meg hogy nem lesz a tőle baja az embernek... :D
0
VÁLASZ
J0hNy 2012. 01. 29. 23:34 | #29
van itt még jobb is :D
A száznapos tojás kínai ételkülönlegesség. Úgy készül, hogy körülbelül három hónapra a földbe ássák a nyers tojásokat (kacsa-, de lehet tyúktojás is). Idővel a tojásfehérje zselatinszerű, borostyánszínű masszává alakul át, a tojássárgája pedig túrószerű, krémes konzisztenciát vesz fel és bezöldül. A kínai konyhában előételként tálalják.
http://sincikonyhaja.freeblog.hu/files/100%20napos%20tojás.jpg
fuj :P
A száznapos tojás kínai ételkülönlegesség. Úgy készül, hogy körülbelül három hónapra a földbe ássák a nyers tojásokat (kacsa-, de lehet tyúktojás is). Idővel a tojásfehérje zselatinszerű, borostyánszínű masszává alakul át, a tojássárgája pedig túrószerű, krémes konzisztenciát vesz fel és bezöldül. A kínai konyhában előételként tálalják.
http://sincikonyhaja.freeblog.hu/files/100%20napos%20tojás.jpg
fuj :P
0
VÁLASZ
csicsó 2012. 01. 29. 22:16 | #27
Én meg mondtam. :D Mert nem kihagyható tényezö. Nem is arról van szó ki mit mondott és akkor most azon lovagolok. Csak gondoltam ezt hozzáteszem mert nem azért tartjuk ezt undoritonak mert bizarr, hanem mert elég valószinüleg, rothadt baktériumoktól büzlö szaga van. Ennyi. XD
0
VÁLASZ
Tooni 2012. 01. 29. 22:12 | #24
Hozzátenném még az egészséges aludtejet, vert tejet, savót, a szóját kis bacik dolgozzák fel oszt jobb az úgy. Alkoholról nem is beszélve, erjesztett malátalé mmmm :) Kutyák, ragadozók van, hogy elássák a zsákmány húst, s majd csak akkor eszik meg, ha jó színes meg szagos. Tény: könnyebb emésztés. Puhább hús.
0
VÁLASZ
csicsó 2012. 01. 29. 21:52 | #22
Igen, de a hurkát nem rohasszuk, megsütjük.
A mézet a méhek gyomornedveikkel alakitják ki, a végtermék, a jó méz pedig annyira steril, hogy a baktériumok nem tudnak szaporodni benne.
Homár rákra nem mondok semmit, itt Hollandiában volt kukacevés egy étteremben.
Tej-már több mint 10 000 éve iszunk tejet. Van akinek nem jön be van akinek igen. Testépitök azt mondják faszság, mert rothad a bélben, de kutatások bizonyitják,a hogy egyes (föleg A vércsoportu emberek) nagyon jól lebontják a tejet, és jobban felhasználják a proteineket. Sokszor jobban mint a húsokban levöket.
Hm, ezen a videon meg rothasztják a húst, nem sütik, nem száritják, nem sóba teszik ami megöli a bacikat vagy ilyesmi. Nem, ök rithasztják. Ettél már rothadt húst? Ugye milyen finom és, biztosan nincsenek benne baktériumok. XD
Penészes sajtokkal meg az a pláne, hogy a penész még át is alakitja a sajtban az anyagokat, és sokszor egészségesebb a penészes sajt mint az ami nem penészes. lol
Bocs a szar magyarért.
A mézet a méhek gyomornedveikkel alakitják ki, a végtermék, a jó méz pedig annyira steril, hogy a baktériumok nem tudnak szaporodni benne.
Homár rákra nem mondok semmit, itt Hollandiában volt kukacevés egy étteremben.
Tej-már több mint 10 000 éve iszunk tejet. Van akinek nem jön be van akinek igen. Testépitök azt mondják faszság, mert rothad a bélben, de kutatások bizonyitják,a hogy egyes (föleg A vércsoportu emberek) nagyon jól lebontják a tejet, és jobban felhasználják a proteineket. Sokszor jobban mint a húsokban levöket.
Hm, ezen a videon meg rothasztják a húst, nem sütik, nem száritják, nem sóba teszik ami megöli a bacikat vagy ilyesmi. Nem, ök rithasztják. Ettél már rothadt húst? Ugye milyen finom és, biztosan nincsenek benne baktériumok. XD
Penészes sajtokkal meg az a pláne, hogy a penész még át is alakitja a sajtban az anyagokat, és sokszor egészségesebb a penészes sajt mint az ami nem penészes. lol
Bocs a szar magyarért.
+1
VÁLASZ
Norci 2012. 01. 29. 19:43 | #16
Bírom ezt a hőbörgést, de ha jobban belegondolunk, mi is eszméletlen gusztustalan és morbid dolgokat tudunk megenni:
hurka - megölik a disznót, feldarálják, majd visszatöltik az állatot a saját beleibe. A véres hurka esetében a vérét főzik meg, és az végzi így
méz - rovarok hugya/nyála + virágpor
homár, rákok - sosem értettem, akkor a sáskán és társain miért akadnak ki emberek
tej - a másik örök rejtély számomra. Mégis melyik állat issza meg felnőttkorában ezt az izét, ráadásul egy másik fajét?! (biztos van, mindenesetre nekem gyerekkorom óta taszító étel)
penészes sajtok
stb, stb
hurka - megölik a disznót, feldarálják, majd visszatöltik az állatot a saját beleibe. A véres hurka esetében a vérét főzik meg, és az végzi így
méz - rovarok hugya/nyála + virágpor
homár, rákok - sosem értettem, akkor a sáskán és társain miért akadnak ki emberek
tej - a másik örök rejtély számomra. Mégis melyik állat issza meg felnőttkorában ezt az izét, ráadásul egy másik fajét?! (biztos van, mindenesetre nekem gyerekkorom óta taszító étel)
penészes sajtok
stb, stb
0
VÁLASZ
scripter 2012. 01. 29. 16:30 | #13
blöe...
nálam a balut ami viszi a pálmát (kacsa/csirke embrió nyersen) :
http://en.wikipedia.org/wiki/Balut_(egg)
magyar cikk+ néhány hasonló "étel"
http://divany.hu/gasztro/2011/03/22/bizarr_etkek_csirkeembrio_es_bikapenisz_leves/
nálam a balut ami viszi a pálmát (kacsa/csirke embrió nyersen) :
http://en.wikipedia.org/wiki/Balut_(egg)
magyar cikk+ néhány hasonló "étel"
http://divany.hu/gasztro/2011/03/22/bizarr_etkek_csirkeembrio_es_bikapenisz_leves/
0
VÁLASZ
anungunrama 2012. 01. 29. 14:59 | #10
Mi meg a sertés legkülönbözőbb részeit (belső szervek, fül, fejhús, bőrét) a sertés gyomrába töltjük... Más országok, más kultúrák..., más ételek.
0
VÁLASZ
Szobabicikli 2012. 01. 29. 13:56 | #8
Csak nem döglenek bele, ha ezt hagyományosan megeszik...egy falatot, csak, hogy okosabb legyek. ;)
0
VÁLASZ
(egyébként milyen hajlékony kaller-szaguk lehet az alkáknak, ha csak rohasztva lehet őket elfogyasztani.. :-o)