Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
Su 2007. 07. 03. 17:19 | #11
városban közlekedj bringával. nekem egy kényelmes nagy dög amerikai autóm van, de nem érzek késztetést arra, hogy mindenhova azzal járjak. pedig nem okozna akkor sem gondot a tankolása. egyszerűen csak akkor használom az autómat amikor szükségem van rá és nem azzal járok wc-re mint ahogy azt sokan teszik kisebb autóval is. amikor viszont utazom vele, akkor azt biztonságosan és kényelmesen teszem. mellesleg ezzel az autóval lassan utazni is élmény és nincs szükségem rá, hogy mindenkinek ámokfutó módjára bizonygassam mennyire jó autóm van, mint ahogy azt a sok kisfogyasztású autós teszi(ennyit a 6sec gyorsulásról).
egyébként bírom, mikor a sok kisfogyasztású tulaj aki megveszi az új, vagy majdnem új lélekvesztőjét ami fogyaszt neki 4-7 litert legalább(ez a pörgős motorok kopásával csak növekedni fog) és ami 90%, hogy 10 éven belül szemétre kerül, veri a mellét, hogy ő milyen környezettudatos, meg mások milyen gonoszak, mert olyan nagyfogyasztású autóval járnak. közben természetesen ő kb 4-5x annyit "autózik", azzal jár munkába, szórakozni, a szomszédba és a világért sem hagyna ki egy lidl akciót sem, mert még a végén lemarad néhány nagyminőségű termékekről amivel bővíthetné a kollekcióját. sajnos én nem vagyok olyan gazdag, hogy olyan nagyértékű autót vegyek mint a környezettudatos polgárok, így be kell érnem szerényen egy nagy és kényelmes bár használt AUTÓval. igaz, hogy ezzel galád módon nem támogatom az autóipart és ha időnként megyek vele, akkor bizony nem megy izzadsággal, de talán az a javára írható, hogy így egyel kevesebb autó került a szemétre(és ha elég sokáig használom mégeggyel) aminek talán a környezetünk is örülni tud egy kicsit.

Előzmény: majerfeco (8) 0 VÁLASZ
buldozer
buldozer 2007. 07. 01. 18:34 | #10
Bocsi,meg valami.Az usaban gyakorlatilag nem ismerik a KRESZ-t,kb negy dologert buntet a rendor.Stoptabla,piros lampa,ittas vezetes es gyorshajtas.Ha nagyon furge vagy,akkor bilincs,es a biro bacsi kitalalja,mi legyen a bunti.Addig is bent figyelsz a bortonben.Egyes allamokban az autot is elkobozzak.Ha csak" normalisan" gyorshajtasz,az 150-500$. Az autopalyan,a legnagyobb sebesseg 75 mph.Ezt lehet szorozni 1,6-al.: ) A nagy kobcenti titka nem a sebessegben,hanem a fordulatszamban van,80 km/h-nal a fotengely kb 1300-at forog,ettol nem igazan kopik a motor,es igy 15-18 evig megy az autod,anelkul,hogy nagyszervizelni kellett volna.
Előzmény: majerfeco (8) 0 VÁLASZ
buldozer
buldozer 2007. 07. 01. 18:10 | #9
Hi.Az usa-ban pillanatnyilag,3$(atlagban) a benya gallonja,egy gallon=3,78 liter.(Californiaban 4$ folott van)87,89,91-es oktanszammal.A diesel szemelyautok aranya max 10%,nem ismerik az injektoros dieselt,a multijet,vagy a common rail rendszereket.Sokaig csak a v6,v8-at szerettek,teny hogy elmennek vele a vilag vegeig is,de mostanra rajottek,rohadt sokat esznek,az elmult 2 evben haromszorosara emelkedett a benzin ara,a fizetes meg ugyanannyi.Az amerikai autogyartas abszolut a csod szelen van,nem kell a kutyanak se lassan a nagykobcentis auto,teret hoditottak a japan autocsodak,es a hunday.A HUNDAY 10 EV GARANCIAT AD AZ AUTOIRA,ES TOKELETESEBB,MINT BARMELYIK AMERIKAI.A japanokrol nem is beszelve.Tavaly nyaron vettem egy 94-es explorert,persze fullos volt,atszamitva 300,000 Ft.Azota eladtam,16-18 litert harapott.Van nekunk magyaroknak egy fantasztukus fizikusunk,a neve EGELY GYORGY.1988-ban,egy moszkvicsot alakitott at,viz uzemure,ha jol emlekszem egy liter vizzel tobb mint szaz kilometert tett meg,de nem lehet szabadalmaztatni,mert eltunne o is,meg a talalmanya is nyomtalanul.Hat ez van.Ha holnap elfogyna az olaj,akkor osszedolne a vilag gazdasaga,mert sajnos mindent az olajra epitettek.Valoszinuleg tudatosan.
majerfeco 2007. 07. 01. 08:02 | #8
Azért, hogy nem 8 sec, hanem 6 sec alatt gyorsuljon fel 100-ra. Ez szerintük elfogadható indok. Amerikában a gyorshajtást szigorúan büntetik. Akkor minek nekik nagy motor? Szerintem legyen amerikában lökettérfogatkorlátozás! Vagy 2 évig csak 800 ccm-es motorral szerelt autókkal járhatnának, akkor megtanulnák becsülni a városi köölekedésre tökéletes 1,2 literes ecotech motort is.
Előzmény: pumukli (5) 0 VÁLASZ
sai 2007. 06. 30. 16:52 | #7
sokmindenből lehet előállitani biodizelt..
de egyébként másik.. ott az sütö olaj.. amivel nem tudnak mit kezdeni.. csak károsan tárolni.. gyönyörüen elmegy azzal is a dizel :) csak picit sülthús szaga lesz :D
Előzmény: Mage_ster (6) 0 VÁLASZ
Mage_ster 2007. 06. 30. 13:46 | #6
Ilyenkor csak arra nem gondol senki, hogy honnan lesz annyi termőföld, hogy mindazt a mennyiséget, ami elegendő lenne számunkra előállítsuk. Kis mennyiségben biztos működik, de képtelenség az energiafüvet nagyüzemben feldolgozni jelenleg. Persze ott van a kukorica is, de azzal meg az a probléma, hogy a földek ára iszonyatosan megnő, az emberi fogyasztásra szánt mennyiség csökkentésével pedig több kárt okozunk, mint hasznot.
Előzmény: Tius (2) 0 VÁLASZ
pumukli 2007. 06. 30. 13:33 | #5
Még valami! Ma a Discovery Rides műsorában mutattak egy pár 100 éves gőzautót, ami 160-nal is tud haladni.
Elgondolkodtató!!! Rengeteg meghajtási elv van, csak a nagy olajbárók azonnal eltetetik láb alól a feltalálót, vagy megveszik a találmányt amivel persze nem lenne akkora nyereségük mint az olajjal.

Amerika is problémázik, hogy mekkora a szmog náluk. Ott olyan olcsó a benzin, kb 1/3-a mint nálunk, hogy még a hajléktalannak is kocsija van. Ráadásul az amcsi autókban minimum V8-as 6000 ccm-es motorok vannak! Minek?
pumukli 2007. 06. 30. 13:29 | #4
Nem is olyan régen kiderült, hogy Amerikának borzalmasan nagy olajiszap készlete van és már olcsóbban is lehet kitermelni mint az arab olaj + szállítás együtt, csak hogy azt az amcsik az utolsó pillanatban fogják csak felhasználni.

Annó Torgyán bácsi amikor a felesleges terményből biobenzint akart csinálni mindenki kiröhögte, főleg az akkori ellenzék, aki most kormányoz és most verik a mellüket, hogy biobenzint fognak gyártani!!!
sai 2007. 06. 30. 13:27 | #3
jaja!! :) ezért akarok dizel kocsit venni.. mert az még akkor is jó lesz ha már elfogy a köolaj..
Előzmény: Tius (2) 0 VÁLASZ
Tius 2007. 06. 30. 13:06 | #2
az a baj, hogy nem használjuk ki a számunkra (Magyarország számára) adott lehetőséget. Energianövények. Nem csak égetni lehet, hanem bizonyos növényfajok (leginkább a káposztarepce) biodízel előállítására is alkalmasak, melyekkel a dízelüzemű autók ugyanúgy működnének... Persze a remény hal meg utoljára, az EU kötelezi tagállamait az egyre nagyobb arányú biodízel felhasználására
sai 2007. 06. 30. 12:48 | #1
ha ez tényleg valós adatok.. hát akkor szar ügy :P
de legalább még vehetek uj autót :D