Purple 2010. 09. 30. 06:51 | #23
az jóóóó :)
0
VÁLASZ
tour 2010. 09. 29. 14:28 | #18
Nem mondtam hogy nem értem. Eddig nem foglalkoztam ezekkel a cukrokkal különösebben. Én azt hittem a krumplicukor és a szőlőcukor két külön dolog. Nyilván ennek oka lehet az is hogy mikor régen kóstoltam más volt az íze is és az állaguk is más. Ennyi csak.
http://honey-szeged.hu/termekek/forg/DSC03935.JPG
http://fakanal.freeblog.hu/files/krumplicukor.jpg
http://honey-szeged.hu/termekek/forg/DSC03935.JPG
http://fakanal.freeblog.hu/files/krumplicukor.jpg
0
VÁLASZ
bloodking 2010. 09. 29. 14:02 | #17
Mit nem lehet megérteni ezen. Bár nekem van némi fogalmam róla.
* Szőlőcukor vagy krumplicukor
Ez egy egyszerű cukor (D-glükóz),
amelyet a burgonya hidrolízisével, azaz a keményítő (összetett cukor) lebontásával lehet előállítani. Ezt a folyamatot ipari méretekben rendszerint a keményítő híg savval, nyomás alatt történő főzésével érik el. Az így nyert oldat bepárlásával kapják a lehűtés után a kristályosan megdermedt terméket. A szőlőcukrot a sejtek közvetlenül tudják energiaforrásként felhasználni. Édességekben is megtalálható, főleg energiaszeletek édesítésére használják.
* Szőlőcukor vagy krumplicukor
Ez egy egyszerű cukor (D-glükóz),
amelyet a burgonya hidrolízisével, azaz a keményítő (összetett cukor) lebontásával lehet előállítani. Ezt a folyamatot ipari méretekben rendszerint a keményítő híg savval, nyomás alatt történő főzésével érik el. Az így nyert oldat bepárlásával kapják a lehűtés után a kristályosan megdermedt terméket. A szőlőcukrot a sejtek közvetlenül tudják energiaforrásként felhasználni. Édességekben is megtalálható, főleg energiaszeletek édesítésére használják.
0
VÁLASZ
tour 2010. 09. 29. 12:26 | #15
Na várjunk. A Wikipédia teljesen összekavart most engem. Ott azt írják a szőlőcukor ugyanaz minta krumplicukor???
http://hu.wikipedia.org/wiki/Cukor
http://www.freeweb.hu/hmika/Kemia/Html/Glukoz.htm
Van olyan is hogy facukor. Ezt eddig nem is tudtam. :)
http://hu.wikipedia.org/wiki/Cukor
http://www.freeweb.hu/hmika/Kemia/Html/Glukoz.htm
Van olyan is hogy facukor. Ezt eddig nem is tudtam. :)
0
VÁLASZ
tour 2010. 09. 29. 12:17 | #12
Most találtam. Tényleg így készül?
"Keményitőcukor (Burgonyacukor)
alapanyag a burgonyakeményítő, amelyet,
- ha szirupot készítenek 1-2%
- ha krumplicukrot, akkor 3-4% kénsavval hidrolizálják,
homogénen ólmozott vasautoklávban, (gőzzel) 3 atmoszféra nyomáson 45
percig főzik.A kész cukoroldatot fakádakban krétaporral közömbösí-
tik. A keletkezett gipszet ülepítik, a cukros levet több szakasz-
ban vákumkészülékben besüritik, majd kristályosítják.
A szirupot befőttekhez, likőrökhöz, bonbonokhoz használják, a
kristályosított termékből cukorkát gyártanak."
"Keményitőcukor (Burgonyacukor)
alapanyag a burgonyakeményítő, amelyet,
- ha szirupot készítenek 1-2%
- ha krumplicukrot, akkor 3-4% kénsavval hidrolizálják,
homogénen ólmozott vasautoklávban, (gőzzel) 3 atmoszféra nyomáson 45
percig főzik.A kész cukoroldatot fakádakban krétaporral közömbösí-
tik. A keletkezett gipszet ülepítik, a cukros levet több szakasz-
ban vákumkészülékben besüritik, majd kristályosítják.
A szirupot befőttekhez, likőrökhöz, bonbonokhoz használják, a
kristályosított termékből cukorkát gyártanak."
0
VÁLASZ
ügikxvsgdnmxk 2010. 09. 29. 10:15 | #3
Előbb-utóbb lesz majd csoki ízű csoki is, meg citrom ízű citrom is ........stb.
0
VÁLASZ