Miért, eddig natúrral álmodtál?
BusKeyCome 2010. 07. 01. 07:36 | #13
0
VÁLASZ
Nas 2010. 06. 30. 18:53 | #10
Inkább azok, mint ez. :S
Volt régebben a Tabu című műsor (asszem a Nationalon), ahol az egyik részben kajákat mutattak, amit bizonyos népek megesznek, bizonyosak meg undorodnak tőle. Komolyan mondom, olyan gusztán készítették el az afrikaiak a hernyókat, hogy én simán megkóstoltam volna. Szép kövér, fehér hernyók voltak (teljes értékű fehérjeforrás), beletekerték őket egy levélbe, kisütötték, csináltak hozzá fűszeres riszt, meg banánszószt...mmmm.
Volt régebben a Tabu című műsor (asszem a Nationalon), ahol az egyik részben kajákat mutattak, amit bizonyos népek megesznek, bizonyosak meg undorodnak tőle. Komolyan mondom, olyan gusztán készítették el az afrikaiak a hernyókat, hogy én simán megkóstoltam volna. Szép kövér, fehér hernyók voltak (teljes értékű fehérjeforrás), beletekerték őket egy levélbe, kisütötték, csináltak hozzá fűszeres riszt, meg banánszószt...mmmm.
+1
VÁLASZ
spd 2010. 06. 30. 17:43 | #9
Állítólag az élelmiszerszínezékek java része allergiát, asztmát, meg hasonló jókat vált ki az emberekből, együk csak :)
addig jó, míg nem látod, hogy miből készül :)
Íme két ínycsiklandó adalékanyag:
E120: piros színezék. http://www.edenkert.hu/szobanoveny/gondozas-es-apolas/mire-jo-a-bibortetu/2723/
E904: sellak. ebből készül a politúr, valamint jellemzően csokik fényesítésére használják. http://hu.wikipedia.org/wiki/Sellak
...és ami a lényeg: mindkettő állati eredetű. a színezék konkrétan a bíbortetű nevű lényből van kioldva, a második pedig egy másik tetűfaj váladéka...
Jó étvágyat! :)
addig jó, míg nem látod, hogy miből készül :)
Íme két ínycsiklandó adalékanyag:
E120: piros színezék. http://www.edenkert.hu/szobanoveny/gondozas-es-apolas/mire-jo-a-bibortetu/2723/
E904: sellak. ebből készül a politúr, valamint jellemzően csokik fényesítésére használják. http://hu.wikipedia.org/wiki/Sellak
...és ami a lényeg: mindkettő állati eredetű. a színezék konkrétan a bíbortetű nevű lényből van kioldva, a második pedig egy másik tetűfaj váladéka...
Jó étvágyat! :)
0
VÁLASZ
nagyonhulyevagyok 2010. 06. 30. 13:34 | #7
A gond az, hogy általában az ételszinezékeket hőkezelés után szokták használni, nem előtte.
Tehát könnyen elképzelhető, hogy (az amúgy sem éppen egészséges) ételszinezék élettani hatási jelentősem megváltozik, átalakul valami mérgező vegyületté.
Tehát könnyen elképzelhető, hogy (az amúgy sem éppen egészséges) ételszinezék élettani hatási jelentősem megváltozik, átalakul valami mérgező vegyületté.
0
VÁLASZ
Su 2010. 06. 30. 13:30 | #5
erről azt gondolom akkor születik ilyesmi, mikor a városi ember vidéki ízekre vágyik, de amikor kap valami hasonlót, mégiscsak érzi, hogy valahogy nem az igazi ha közben nem röfög ott a disznó az ólban és ilyenkor valami menőbbre vágyik amivel felül tudná ütni a paraszt disznaját és akkor kitalál egy ilyen feltűnési viszketegségtől hajtott pótlékot. igazából szerintem szánalmas.
0
VÁLASZ
(magyar embernek szalonna, külföldinek bármi más...)