Traveller_x 2016. 07. 05. 02:22 | #30
Nem muszáj mekizni, mert hála égnek van alternatíva. Mekis fagyi helyett pl ehetünk az öreg fagyijából, aki nemrég volt itt egy posztban. Ő már 50 éve változatlan formában árulja a cuccát. Még a fagyikeverő gép is ugyanaz (mert akko' még tuttak gípet csináni, nem ugy mint manapság). Vagy ott vannak a nemrég látott tradicionális savanyító cégek, ahol szintén évtizedes hagyománya van a készítésnek. Még a sarokba dobott szemét is ugyanaz évtizedek óta, de ott még a kosz is ugyanaz a falon.... A falusi büfésnéni hamburgere sem változott. Szójafasírt a tecskóból, de gondosan a legolcsóbb, olyan zsírban megijesztve, amiben kb 1000000 adag megsült már előtte. Egy marék savanyú a legolcsóbb a piacról, fonnyadtsali, meg halvány rózsaszín AOR kechup, meg majonéz. Gondosan becsomagolva egy félbe vágott szalvétába, mert azt úgyis kidobod, azon a műanyag tányéron, amin annyi vágás van, hogy olyan a felszíne mint egy reszelőnek, és szép kontrasztosan fel is van telve kosszal. De nem para, mert az már 30 éve nem ment tönkre, mióta ellopta az óvoda konyhájából, azóta megvan. Szerintem üldözzük el a mekit, mint az oroszok a kurucinfó meg a hasonló színvonalú oldalak szerint. Kár hogy nem igaz, de itthon ez nem is lényeg, mert amíg más a jövőjén dolgozik, addig mi nemcsak visszasírjuk a múltat, de lassan el is érjük ismét a 30 évvel ezelőtti állapotokat.
0
VÁLASZ
Norci 2009. 08. 25. 21:44 | #27
Már nem azért, de amíg nem üzemeltetsz magadnak egy komplett kis biogazdálkodást, addig inkább bele se gondolj, min ment át az, amit eszel...merthogy nem csak a mekiben és társaiban fordulnak elő gusztustalanságok, elég arra gondolni, hogy a zsemle (gondolom azt azért eszel) focilabdaként szolgál bizonyos közértekben reggelente, merthogy a dolgozók szerint az jó móka. Vagy hogy gondolkodás nélkül bekerül a hentespultba a körömfájásos disznó, mondván: ha jól megfőzöd, elvileg úgysem lehet bajod...satöbbi, satöbbi. A Mekiben legalább ellenőrzött minőségű szemetet eszel :P
0
VÁLASZ
bazsiboy 2009. 08. 25. 18:04 | #19
Bár nem a posthoz tartozik közvetlenül, azért megosztanám veletek! :D
Mátrában voltunk rallyn, mikor a "bódés" öreg nénihez odamentünk, gondoltuk bevágunk 1 hambit.
Én dupla húsos, kukoricás, sajtosat kértem..... Már akkor kiült 1 furcsa mosoly a vénlány szája szélére.... Fél perc múlva a kezemben volt a kaja..... Még elsőre le sem esett.... Gondoltam profi a kiszolgálás...
Aztán kibontottam a "hambimat"
És akkor..... HAmm bele.... NEmhogy sajtos kukoricás...... Egy baszott zsemlében valami fasírozott és 20dkg csalamádé... 600 ft-ért........ na ennyit a bódés hambiról.....
Mátrában voltunk rallyn, mikor a "bódés" öreg nénihez odamentünk, gondoltuk bevágunk 1 hambit.
Én dupla húsos, kukoricás, sajtosat kértem..... Már akkor kiült 1 furcsa mosoly a vénlány szája szélére.... Fél perc múlva a kezemben volt a kaja..... Még elsőre le sem esett.... Gondoltam profi a kiszolgálás...
Aztán kibontottam a "hambimat"
És akkor..... HAmm bele.... NEmhogy sajtos kukoricás...... Egy baszott zsemlében valami fasírozott és 20dkg csalamádé... 600 ft-ért........ na ennyit a bódés hambiról.....
0
VÁLASZ
mexi 2009. 08. 25. 17:33 | #18
sajáts szememmel láttam a filmet :-)
az hogy melyik étteremben milyen körülmények vannak az csakis az üzletvezetőn múlik.A mekinél vannak előírások mindenre.Csak be kell tartani.Nyilván ha valaki beleköp a hamburgerbe miközben csinálja neked,azt nem tudod kivédeni.De ez már nem a meki hibája hanem az egyéné aki ezt teszi.
Egyébként egyik barátom dolgozott londonban egy mekiben és teljesen korrekt hely volt az elmondásai alaján.ő nem tapasztalt semmi gusztustalanságot.
az hogy melyik étteremben milyen körülmények vannak az csakis az üzletvezetőn múlik.A mekinél vannak előírások mindenre.Csak be kell tartani.Nyilván ha valaki beleköp a hamburgerbe miközben csinálja neked,azt nem tudod kivédeni.De ez már nem a meki hibája hanem az egyéné aki ezt teszi.
Egyébként egyik barátom dolgozott londonban egy mekiben és teljesen korrekt hely volt az elmondásai alaján.ő nem tapasztalt semmi gusztustalanságot.
0
VÁLASZ
1nessa 2009. 08. 25. 16:07 | #16
sztem a burger king a meki es tarsai undoritoak...
es mexi honnan tudnad? sajat szemeddel lattad? nem hinnem...es ha dolgoztal valaha mekiben akkor tudnad mi folyik ott es soha tobbet nem ennel ott
en spec nem dolgoztam ott de vannak ismeroseim akik igen...
en inkabb sajat magam megcsinalom a kajat amirol tudom h h keszult...
es mexi honnan tudnad? sajat szemeddel lattad? nem hinnem...es ha dolgoztal valaha mekiben akkor tudnad mi folyik ott es soha tobbet nem ennel ott
en spec nem dolgoztam ott de vannak ismeroseim akik igen...
en inkabb sajat magam megcsinalom a kajat amirol tudom h h keszult...
0
VÁLASZ
sznájpa 2009. 08. 25. 15:56 | #14
Ettem én bódésbüfédből hamburgert, 500ft volt, volt benne "zőőőccség" egy halom és szinte csak az, hátul eldugva benne volt egy 4x3cm-es húsnak látszó valami egy ugyanekkora sajttal, és még kb. 1dl ketchup-el. Komolyan úgy éreztem mintha valami vegaburgert ennék. Mekiben meg Burgerkingben legalább mindenhol ugyanolyanok a dolgok, a bódésbüféből meg jót kell kifogni.
0
VÁLASZ
mexi 2009. 08. 25. 14:40 | #10
Milyen jó hogy olyan írnak akiknek fogalmuk sincs a mekiről,mert nem esznek ott ,mert fúú mocskos amcsi szar meg hasonló érett gondolotok.... Tipikus magyar...
Egyébként csak ha kicsit is foglalkoznátok a dologgal és utánajárnátok , hamar rájönnétek hogy pl.a hús a bigmacben tömény marhahús.Film is van róla hogy készül az alapanag.Nagyon fincsi.És igen az öreg néninél én is szerettem régen a hambit,de nem azért mert az olyan jó,hanem mert régen azt szoktuk meg,mivel nem volt más.
Na ott nézd meg a higéniát,meg az alapanyagokat,meg hogy a talpátvakarta aztán utána ugyanazzal a kézzel pakolja bele neked a csalamádét a jó kis mócsingos ,húst sosemlátott hamburgeredbe.ÉS mindezt szintén 400 forint körüli áron.
Egyébként csak ha kicsit is foglalkoznátok a dologgal és utánajárnátok , hamar rájönnétek hogy pl.a hús a bigmacben tömény marhahús.Film is van róla hogy készül az alapanag.Nagyon fincsi.És igen az öreg néninél én is szerettem régen a hambit,de nem azért mert az olyan jó,hanem mert régen azt szoktuk meg,mivel nem volt más.
Na ott nézd meg a higéniát,meg az alapanyagokat,meg hogy a talpátvakarta aztán utána ugyanazzal a kézzel pakolja bele neked a csalamádét a jó kis mócsingos ,húst sosemlátott hamburgeredbe.ÉS mindezt szintén 400 forint körüli áron.
0
VÁLASZ
stero 2009. 08. 25. 14:13 | #6
undorító ahogy kinéz .. fúj ... sosem eszek se burger kingbe se mekibe ... hányadék ez az amcsi gyorskaja üzletlánc ... szinte látom bennük a zsírcseppeket meg a műanyagdarabokat. FÚÚÚJ!!! Egy bódés hamburgeres amit a néne hány össze nekem a szemem láttára milliószor töb bet ér (jah és töredék áron). Bódés büfé rulz! Sokkal egészségesebb .. friss zőőőcség, a hús lehet hogy ugyanolyan gané .. bár kétlem, a buci 200x nagyobb, fél hambival jóllakok .. nesze neked bigmac (ami egyébként sokminden csak nem big).
0
VÁLASZ
l3azsi 2009. 08. 25. 13:53 | #4
Ez nem korrekt. A minimálbér 300 forint/óra körül van nálunk. A big mac nem tom mennyibe kerül, de nem hiszem, hogy 300 forintnál sokkal többe kerülne. Márpedig ilyen felméréseknél nem a minimum, hanem az átlag értékkel kéne számolni. Nem minden munkahelyen kell ám 1 órát dolgozni 300 forintért, persze van akinek csak ez jut...
0
VÁLASZ