- Hogyan toljunk ki valakivel, aki csapolja kólakészletünket? Sok tudományos videót kell nézni a neten (pl. ezt ), majd alkalmazni a tanultakat. :P
papaluige 2009. 09. 28. 21:09 | #15
http://www.youtube.com/watch?v=6Jlv8F9cerA&NR=1
0
VÁLASZ
bandee1219 2008. 11. 20. 17:29 | #7
De, azért. 100 °C fölé is mehet, viszont a forrás nem indul be, mert nincs min képződjenek a buborékok (sima víz üvegpohárban) és csak akkor indul el a dolog, ha beledobod a cukrot, kávét, teát, akkor viszont kifut rögtön és le is forráz rossz esetben.
0
VÁLASZ
mogy 2008. 11. 20. 11:42 | #5
Ama bizonyos videó: http://www.youtube.com/watch?v=kMXPOqovSBs
A felület, a cukor, a szénsav, meg még minden más, ami a diétás kólában van (azt hiszem a sima kóla nem is jó). Az érdes felület meg a buborékképzödés miatt fontos. (lásd még: miért veszélyes a mikróban két percnél tovább melegíteni a vizet?)
A felület, a cukor, a szénsav, meg még minden más, ami a diétás kólában van (azt hiszem a sima kóla nem is jó). Az érdes felület meg a buborékképzödés miatt fontos. (lásd még: miért veszélyes a mikróban két percnél tovább melegíteni a vizet?)
0
VÁLASZ
ismeretlen 2008. 11. 20. 11:24 | #4
van szerepe igen, sőt még annak is hogy milyen a bevonata a mentosnak, vagy más mentolos cuccnak, a sima fényes felület nem annyira jó, már minden discovery és hasonló csatornán kipróbálták, keress rá az állítólag (mythbusters) -nél ők próbálták ki hogy mással is ennyire pezseg-e. Hülyeséget nem akarok mondani, de nem a cukor teszi, illetve nem csak, hanem a mentos féle cukorkák több összetevője egyszerre. ha jól emlékszem
0
VÁLASZ
qwertyuiop 2008. 11. 20. 11:13 | #3
Én nem hiszem hogy kockacukor elég hozzája, mert én egy csomószor ittam már csokira is pl kólát abba meg rengeteg cukor van és nem robbantam fel. O_o
Nem lehet hogy a mentol és a cukor együtt produkálja ezt?
Nem lehet hogy a mentol és a cukor együtt produkálja ezt?
0
VÁLASZ
bandee1219 2008. 11. 20. 10:52 | #1
Már az előző videóknál is akartam írni, hogy van itt egyáltalán szerepe a mentosnak? Mert ez történik egy sima kockacukortól is, szerintem itt a lényeg a cukor, nem kell túlcifrázni.
0
VÁLASZ